The White Lady Chardonnay, Stellenbosch WO, Warwick 75cl

46,00 

Marjasort

Aasta

Alkoholisisaldus

Riik

Regioon

Tootja

Tootekood: 1209 Kategooria:

Kirjeldus

Warwick The White Lady on valmistatud 100% Chardonnay viinamarjast, mis on kasvanud Warwicki enda Stellenboschi veiniaedades. Viinamarjad on käsitsi korjatud, käsitsi sorteeritud ja pressitud tervete kobaratena. Kääritatud tammevaatides, seejärel laagerdatud 228 liitri suurustes Prantsuse Allier tammevaatides 9 kuud, tammevaatidest 33% on uus tamm, ülejäänud kord varem kasutatud. Veinisette ülessegamine toimub kord nädalas kogu laagerdumise vältel, see annab veinile täidluse ja ümaruse. Malolaktiline käärimine toimub umbes 50% ulatuses.

Värvuselt kristallselge kuldne sidrunkollane. Aroomis on tunda värskelt pressitud laimi, küpset pirni, avanedes lisanduvad delikaatane tamme nüanss, mesi, apelsinikoor, kookos, mandel. Maitse on täidlane, laialivalguv, hea balanss puuviljasuse, mineraalsuse ja tamme vahel. Happesus hoiab maitsed värskena ning tagab pika järelmaitse.

Veini optimaalne küpsus saavutatakse pärast 3 aastat küpsemist, veinil on potentsiaali keldris hoidmiseks 10 – 15 aastat. Tegemist on äärmiselt toidusõbraliku Chardonnay’ga, serveerida koos küpsetatud kanaga, toitudega kus on valget trühvlit, veiseliha Carpaccio’ga, sütel grillitud värske kalaga koos sidruniviilu ja kodus valmistatud majoneesiga, küpse Camembert juustuga. Serveerida temperatuuril 10-12 kraadi.

Platter’s Wine Guide 97 p (2019)
Platter’s Wine Guide 95 p (2020)
Tim Atkin 94 p (2019)
Tim Atkin 94 p (2020)