Recioto della Valpolicella DOCG, CorteGiara by Allegrini 50cl
46,00 €
–
Marjasort | |
---|---|
Riik | |
Aasta | |
Tootja | |
Alkoholisisaldus | |
Regioon |
Kirjeldus
CorteGiara Recioto della Valpolicella valmistamiseks kasutatakse viinamarju, mis on kasvanud Valpolicella mägedes, Colline di Grezzana, Montorio ja Marcellise külade ümbruses. Veiniaiad asuvad 240 meetri kõrgusel merepinnast, edelapoolsetel nõlvakutel, kus on kuiv ja kriidine pinnas, rohkelt leida merelisi settelisi kivistisi. Viinamarjad kasvavad Arbour-süsteemis, 3000 puud hektaril, saagikus on umbes 35 hektoliitrit hektarilt. Veinipuude keskmine vanus on 35 aastat. Recioto della Valpolicella valmistatakse 70% Corvina Veronese ja 30% Rondinella.
Viinamarjad korjatakse käsitsi septembri teises pooles ja pärast korjamist kuivatatakse neid spetsiaalsetes hästi ventileeritud ruumides vähemalt 120 päeva, selle aja jooksul kaotavad marjakobarad 50% oma kaalust. Pärast kuivatamist marjakobarad pressitakse ning veini valmistamine algab veebruari teises pooles, fermentatsioon toimub roostevaba terasest mahutites 20 – 25 kraadi juures, marjakestade ja marjamahla kontakt kestab 20-24 päeva, seejärel pannakse vein esialgu 5 kuuks terasest mahutitesse ja edasi 15 kuuks tammevaatidese (50% on suured Slavonia tammevaadid ja 50% kord varem kasutatud 225 liitri suurused barrique vaadid). Vein villitakse pudelisse ilma filtreerimiseta, vein küpseb pudelis omakorda veel 6 kuud enne müüki.
Aroomis eristuvad kuivatatud puuviljad ja vürtsid, õrn tammevaadi nüanss. Maitse on ümar ja harmooniline, suurepärane tasakaal tanniinide, puuvilja ja happesuse vahel, täidlane lõppmaitse, mis on rikkalik ja kauakestev. Vein sobib väga hästi küpsete juustudega ja šokolaadikoogiga, traditsiooniliselt serveeritakse muretaignast küpsetiste juurde, magusate küpsiste ja koogikestega, väga huvitav kombinatsioon värskete maasikatega või mitmesuguste troopiliste puuviljadega. Lihatoitudest serveerida metsloomalihaga, piprase loomalihaga, kuivatatud lihaga, idamaiste vürtside ja datlitega valmistatud lihahautistega, küpsetatud lambalihaga. Ideaalne nautimiseks ilma toiduta. Serveerida 14 kraadi juures.
CorteGiara on kuulsa Allegrini veinimaja negociant-label. Kogu veinivalmistamise protsess toimub Allegrini veinimajas, viinamarjad ostetakse ümbruskonna parimatelt kasvatajatelt ja valitud kasvukohtadest. CorteGiara on omamoodi kvaliteedistandard, mis eristab neid veine kogu ülejäänud Veneto veinipiikonna sarnase taseme tootjatest.