Costera, Cannonau di Sardegna DOC, Argiolas 75cl

21,10 

Marjasort

, ,

Aasta

Alkoholisisaldus

Tootja

Regioon

Riik

Tootekood: 1708 Kategooria:

Kirjeldus

Vein on valmistatud viinamarjadest, mis on kasvanud Argiolase veinimaja Costera nimelise valduse aedades, Siurgus Donigala ja Sarais e Sisini piirkonnas. Keskmine kõrgus merepinnast on 220 meetrit, pinnas on ideaalselt sobiliku koostisega, põhiliselt võib leida kriidikivi ja savimuda, küllaltki vaene, sõmer ja õhuline, leidub ka väikseid ja keskmise suurusega munakive, veinipuud on sunnitud kasvatama oma juured väga sügavale, et vett ja toitaineid leida.

Costera on valmistaud 90% Cannonau ja 5% Carignano ja 5% Bovale Sardo viinamarjadest. Viinamarjad koristatakse eranditult käsitsi, seda tehakse varajastel hommikutundidel, et marjad säiliksid võimalikult värsked, koristusele järgneb hoolikas selekteerimine, mittesobivad marjad eemaldatakse. Viinamarjad jahutatakse, pressitakse ja jäetakse käärima 26 – 32 kraadi juures, käärimine ja leotusprotsess kestab 12 – 15 päeva, kasutatakse ka ümberpumpamist, et saavutatada intensiivsemat tanniinidestruktuuri. Pärast alkoholkäärimist toimub malolaktiline fermentatsioon, seejärel hoitakse veini nii roostevaba terasest mahutites kui ka varem kasutatatud suurtes tammepuust mahutites, väga hoolikalt jälgitakse temperatuuri, mis hoitakse rangelt 14 – 16 kraadi juures, et säilitada veini värsket stiili. Tammemahutites hoitakse veini 8 – 10 kuud, seejärel erinevad mahutid segatakse omavahel ja vein villitakse pudelisse ning hoitakse veinimaja keldrites vähemalt 6 kuud.

Costera on värvuselt intensiivne purpur-punane, väga avatud ja hea aroomistruktuuriga, tüüpilise Cannonau (Grenache) sooja ja mahlase iseloomuga. Maitselt rikkalik, ümar ja elegantne, väga hea tanninide struktuuriga. Suurepärase küpsemispotentsiaaliga. Ideaalne kaaslane lihatoitudega, eriti sütel küpsetatud sealihaga või küpsetatud lambaga, vürtsika grillitud lihaga, universaalne kaaslane tomatite baasil valmistatud pastaga, pizzaga või Lõuna-Itaalia stiilis hautistega. Juustudest serveerida Sardiinia Pecorino’ga või mõne muu küpse juustuga. Serveerida 16 -1 8 kraadi juures ja soovitav on vein umbes tund enne serveerimist avada.