Chateau Kirwan, 3eme Cru Classe, Margaux AC 75cl

93,60 

Marjasort

, , ,

Riik

Aasta

Tootja

Alkoholisisaldus

Regioon

SKU: 605 Category:

Description

Chateau Kirwani ajalugu ulatub tagasi 1751. aastasse kui Inglise kaupmees, Sir John Collingwood, ostis “Lassalle´i” valduse. Kui Sir Collingwood 1760. aastal suri, pärandas ta oma mõisa oma väimehele, Mark Kirwan´ile, kes oli Iiri kaupmees Galway’st, kes tol ajal elas Bordeaux’s. Tema ettevõtmisel vahetati välja ka mõisa nimi: uueks nimeks sai “Chateau Kirwan”. Mark Kirwan taastas valduse võrratu mõisahoone ja asus sinna koos oma perekonnaga elama. 1855. aastal ostis mõisa perekond Goudard. Camille Goudard oli Bordeaux Raekoja administraator. Ta oli samas ka suurepärane botaanik, kes kujundas enamus mõisa aedadest. 1882. aastal kui Godard suri, annetas ta mõisa Bordeaux linnale ja samal aastal sõlmis linn lepingu veinikaupmehe-negocianti Schröder & Schyler’iga mõisa veinide müügiks. 1880. aastal saabusid rasked ajad koos ameerika viinamarjaaedade kahjuri “phylloxera” hävitustööga. Viinamarjaaiad kannatasid tohutult ja nende väärtus langes. 1904. aastal ostsid mõisa Guestier veinikaupmehed, kuid nad säilitasid Schröder & Schyler’iga sama kokkuleppe, mille oli sõlminud Bordeaux linn. 1926. aastal ostis mõisa tol ajal Schröder & Schyler’i üks omanikest Armand Schyler. Mõisast sai tema suvekodu. Täna juhib ja arendab mõisa tegevust Yann Schlyer koos oma perega.

Chateau Kirwani viinamarjaaedade kogupindala on 35 hektarit ja
viinamarjade keskmine vanus on 30 aastat. Valdusel kasvatatakse umbes 50% Cabernet Sauvignoni, 35% Merlot, 9% Cabernet Franci ja 6% Petit Verdot
viinamarju. Viinamarjad koristatakse käsitsi päikesepaisteliste
ilmadega ja pärast seda inspekteeritakse lintkonveieril kõigi
viinamarjade kvaliteeti. Kääritamine toimub roostevaba terasest
mahutites, kontrollitud temperatuuril. Pärast käärimise lõppu suunatakse
vein väikestesse tammevaatidesse, millest 1/3 on igal aastal uued.
Lõplik segu valitakse hoolikalt ja vaid kõige parematest vaatidest.
Veinist sette eemaldamiseks kasutatakse munavalgeid. Vein valmib
aeglaselt tänu kõrgele kontsentratsioonile.

Chateau Kirwan veine iseloomustab nii delikaatsus kui struktuur,
ilmekas aroom, sügav värvus ja pikk järelmaitse. Mõisa konsultandiks on
Bordeaux tipptehnoloog Michel Rolland. Margaux on väga elegantne ja
feminiinne vein, suurem Merlot osakaal annab mahlase, nüansirikka ja
maheda veini, suurepäraste vanilje ja tamme nüanssidega. Serveerida 18
kraadi juures.

Wine Enthusiast 95 p
Tim Atkin 94 p
James Suckling 93 p
Jeb Dunnuck 92 p
Wine Advocate 92 p
Decanter 91 p
Wine Spectator 90 p

“A full wine, this comes from an estate at the top of its form. The balance between tannins and blackberry fruits is just right, offering density and richness. The wine will be ready from 2024.” Wine Enthusiast 95 points

“Super juicy floral Kirwan smell of roses, violets and red fruits. Some perfume, hardly any discernible oak yet. Rich and rounded with sweet tannins, juicy flavours and good fresh structure. Serious finish with good tannins.” Tim Atkin 94 points

“This shows fantastic depth and fruit quality for the vintage with crushed currants, raspberries and flowers to the medium to full body, round and ripe tannins and flavorful finish. Good tension and poise. Drink after 2022.” James Suckling 93 points

“The 2017 Château Kirwan is another charming, high quality Margaux. Possessing terrific purity in its blue fruits, charcoal, graphite, and obvious minerality, it hits the palate with medium-bodied richness, a fresh, vibrant texture, and a ripe, yet present tannin. Given its purity of fruit and overall charm, it should be drinkable with 2-3 years of bottle age and cruise for 15 years or more.” Jeb Dunnuck 92 points

“Deep garnet-purple colored, the 2017 Kirwan has a warm blackberries and black raspberries nose with hints of kirsch, roses and sandalwood. The palate is medium-bodied with plush tannins and plenty of freshness supporting the elegant fruit, finishing perfumed and very pretty.” Robert Parker’s Wine Advocate 92 points

“Attractive, well brushed and softened raspberry and damson fruit that fills out the tannic structure. This is appealing but the aromatics are a little subdued and the acidity a touch high. Focus on the pleasure that is clearly ready to be taken over the next decade or two.” Decanter 91 points

“Red currant and damson plum notes are melded together, while lilac, lavender and incense accents swirl around. The elegant, fine-grained finish pulls them together with a savory stitching. Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc and Petit Verdot. Best from 2021 through 2029.” Wine Spectator 90 points