Villa Giona, Veronese IGT, Allegrini 75cl

78,20 

Marjasort

, ,

Riik

Aasta

Tootja

Alkoholisisaldus

Regioon

Tootekood: 1740 Kategooria:

Kirjeldus

Villa Giona vein on saanud oma nime samanimeliselt renessansiajastu stiilis villalt ja veinivalduselt, mis täna on ümber ehitatud lummavaks puhkekeskuseks Valpolicella Classico piirkonna südames, siin korraldatakse ka rahvusvaheliselt hinnatud veini ja gastronoomiakursusi. Valduse viinamarjaaiad asuvad San Pietro Cariano’s, Vapolicella Classico veinipiirkonna südames, kokku vaid 5 hektarit. Aedade keskmine vanus on 8 aastat, esimesed viinapuud on istutatud 1996. aastal, kõrgus merepinnast on 130 meetrit. Viinapuud on istutatud kagupoolsetele nõlvakutele, pinnas koosneb põhiliselt moreenist ja settelistest kivimistest, esineb ka pisut lubjakivi, tegemist on väga vaese pinnasega, kuid väga sobilik just Bordeaux stiilis punaste veinide valmistamiseks. Vein on valmistatud 50% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot ja 10% Syrah viinamarjadest. Kõik viinamarjad koristatakse käsitsi, Merlot septembri esimesel kümnel päeval, Cabernet Sauvignon ja Syrah septembri lõpus. Viinamarjadelt eemaldatakse varred ja seejärel purustatakse. Käärimine toimub 25 – 32 kraadi juures 12 päeva, malolaktiline käärimine leiab aset oktoobris. Vein küpseb 225 liitri suurustes Prantsuse barrique tammevaatides 18 kuud ja seejärel veel omakorda pudelis 10 kuud.

Villa Giona omab sügav rubiin-punast värvust, aroomis tunda intensiivset puuvilja, lendleva tammehõngu, vürtside ja mustika nootidega. Maitses harmoneeruvad Cabernet struktuur Merlot pehmusega, järelmaitses tungib esile rikkalik vürtsikas Syrah. Vein on suurepärane kaaslane vasikalihast praega, küpsetatud lambaga, vürtsikas kastmes või ploomidega küpsetatud pardiga, Veneetsia stiilis vasikamaksa ja polenta’ga, keskmiselt küpsete juustudega. Serveerida 18 kraadi juures ja avada pudel vähemalt 1 tund enne serveerimist.

Wine Spectator – 90p