Villa Bucci, Rosso Piceno DOC, Bucci 75cl
49,00 €
–
Marjasort | |
---|---|
Riik | |
Aasta | |
Tootja | |
Alkoholisisaldus | |
Regioon |
Kirjeldus
Bucci valdus hõlmab ligi 400 hektarit, valdava enamuse võtavad enda alla mais, nisu, suhkrupeet, päevalilled ja oliivid. Valdusel kasvab ka 27 hektarit veinipuid, 5 hektarit sellest on punased viinamarjad. Veinivaldust eristatakse muust põllumajandusest Villa Bucci nimega. Veinimaja on ehitatud 1930. aastal ja asub Marche veinipiikonnas Castelli di Jesi piirkonnas Ostra Vetere külas. Veinimaja koosseisu kuuluvad maaalune jahe veinikelder, veinikoda, kus asuvad roostevaba terasest marjapress ja mahutid, pumbad, filtrid ja 20 Slavionia tammevaati suurusvahemikus 50 – 75 hektoliitrit.
Suurema osa Villa Bucci toodangust moodustab valge vein Verdicchio viinamarjast, valmistatakse mitmeid erinevaid veine valduse eri aedadest ning väikese osa moodustab Villa Bucci punavein. Veinimaja kogu marjasaak koristatakse käsitsi ning pressitakse väga ettevaatlikult. Veini valmistamiseks kasutatakse vaid esimese pressi tulemust, igast marjasordist ning eri aedadest valmistatakse erinev vein ning lõpuks segab veinimeister Giorgio Graie lõplikud cuvéed. Villa Bucci punavein valmistatakse 70% Montepulciano ja 30% Sangiovese viinamarjadest, veinipuud asuvad San Fortunato aiakeses Rosso Piceno DOC tsoonis. Mõlemast viinamarjast valmistatakse eraldi vein, marjaleotus on lühiajaline ja toimub roostevaba terasest mahutites, vein laagerdub 50 – 75 hektoliitri suurustes tammevaatides 12 kuud ning pärast pudelisse villimist veel 6 kuud veinikeldris.
Värvuselt sügav kahvatu tumepunane, aroomis rikkalik ja värske, intensiivse marjase iseloomuga, maitse on kerge ja mahlane, väga hästi struktureeritud, mängleva elava järelmaitsega. Suurepärane kaaslane metslinnulihaga, tuviga, küülikuhautisega, küpsetatud sealihaga, samuti oapastaga “pasta e fagioli” ja grillitud kalaga. Serveerida 18 – 20 kraadi juures.