Victorino, Toro DO 75cl
69,00 €
–
Marjasort | |
---|---|
Riik | |
Aasta | |
Tootja | |
Alkoholisisaldus | |
Regioon |
Kirjeldus
Victorino („Ibeeria pull” sümboliseerib võimu ja tugevust, samas ka elegantsust) on valmistatud 100% Tinta de Toro (Tempranillo) pre-phylloxera Tempranillo viinamarjadest, mis tulevad Villabuena del Puente, Valdefinjase ja Toro külade veiniaedadest. Viinapuude vanus on üle 45 aasta. Keskmine saagikus on 15 hl/ha (seadusega on lubatud 42 hl/ha). Koristatakse ainult ideaalses küpsuses olevad viinamarjad ja eranditult käsitsi. Saagi korjamine on septembri viimane nädal kuni oktoobri esimene nädal. Käärimine toimub 8 päeva 26-28 kraadi juures ning kõik viinamarjad on käsitsi 100% vartest eemaldatud. Veinivirre on kestadega kontaktis 14 päeva. Malolaktiline käärimine toimub 100% uutes Prantsuse tammevaatides. Veini laagerdatakse uues Prantsuse tammes 18 kuud.
Värvuselt on vein sügav lilla, peaaegu must. Aroomis on tunda eksootilisi vürtse, küpseid tumedaid marju, pehmet tamme ja suitsu. Maitselt on vein jõuline, pehmete tanniinidega, laialivalguv, tunda on tubakat, vürtse, nahka ja murakat. Väga pika ja elegantse järelmaitsega. Vananemispotentsiaal üle 10 aasta. Parim serverveerimistemperatuur on 18 kraadi ja soovitav on veini dekanteerida mitu tundi enne tarbimist.
Teso La Monja on Egureni veiniperekonna uus projekt Toro D.O. piirkonnas Hispaanias, kuid juba on need veinid saanud ülemaailmse tunnustuse osaliseks. Egureni perekond valis väga hoolikalt veiniaiad, mis asuvad Valdefinjas, Toro ja Villabuena del Puente külades. Neid piirkondi mõjutavad kõige rohkem Duoro jõgi ja Atlandi kliima, kus suved on kuivad ja kuumad ning talved on jäised ja külmad. Veiniaiad on peamiselt liivased, savise alamkihiga (mis on hea veehoidja arvestades vähest sademete hulka). Samuti on pinnases kivirahni, mis päeval endasse soojust kogub ja jahedatelt öödel pinnast soojendab. Teso La Monja veinimaja kasvatab ainult Tina de Toro (Tempranillo) viinamarju ning saagikus on äärmiselt madal (keskmiselt umbes 15 hl/ha; seadusega on lubatud 42 hl/ha), mis võimaldab valmistada väga kontsentreeritud ja kompleksseid veine.
Jeb Dunnuck 94 p
Robert Parker 93 p
James Suckling 91 p