Victoria Rosato, Vino de la Tierra de Castilla y Leon, José Pariente 75cl

21,40 

Marjasort

, ,

Riik

Aasta

Tootja

Alkoholisisaldus

Regioon

Tootekood: 1431A Kategooria:

Kirjeldus

Victoria on väga eriline vein, loodud Martina ja Prieto Pariente poolt austusavadusena oma emale Victoria Pariente’le. Tulemuseks on vein, mis on elegantne, komplekssne ja äärmiselt delikaatne.

Victoria valmistamiseks kasutatatakse võrdsetes osades kolme viinamarjasorti: Tempranillo, Garnacha Tinto ja Viognier. Tempanillo viinamarjaaed asub Muciente’se külakese lähistel, kus aluspinnases on lubjakivi, rauarikas savi ja kruus, mida omakorda katab liivasegune muld, aed on istutatud 1960. aastal. Garnacha veiniaed asub Pedrosa del Rey’s, aluspinnases lubjakivi ja savi, mida katab liivane mullakiht, istutatud aastal 1945. Viognier aed asub La Seca külakeses, seal on pruunika varjundiga kaltsiumi – ja maagneesiumirikas pinnas, kus leidub kruusa, lubjakivi, kiltkivi ja liiva, istutatud aastal 1999.

Veini valmistamisel pressitakse marjakobarad pärast korjamist nii kiiresti kui võimalik (matseratsiooni ei toimu), pressitud marjamahl erinevatest sortidest segatakse kokku ja kääritatakse roostevabast terasest mahutites, pärast alkoholkäärimise lõppemist seisab vein käärimissettel terastankides 4 kuud, malolaktilist käärimist ei toimu.

Veinil on kahvatu-roosa värvus. Aroom on intensiivne, väga elegantne, eristuvad maasikad, vaarikad, värske granaatõun, avanedes lisanduvad ka delikaatne roosiõis ja jasmiin. Maitse on pehme ja elegantne, meeldivalt värske, suurepärane tasakaal komplekssuse ja delikaatsuse vahel, pikalt püsivas värskes järelmaitses tulevad esile kirsi noodid.

Victoria on väga mitmekülgne ja toidusõbralik vein, sobib hästi erinevate isutekitajatega ja eelroogadega, vahemeremaade stiilis salatitega, värske või küpsetatud kalaga, mitmesuguste mereandidega või koorikloomadega, pastaga kooreses kastmes, risotto’ga või teiste riisiga valmistatud roogadega, sobib hästi ka suitsutatud kalaga või suitsutatud sinkidega, samuti pehmete juustudega. Vein sobib kokku ka keerukama umami maitsega ja ka idamaiste vürtsikate toitudega. Serveerida temperatuuril 10 – 12 kraadi, vein on parim joomiseks oma nooruses, kuid omab ka potentsiaali küpsemiseks järgnevad 3 – 5 aastat.