Sierra Cantabria XF Rosado, Rioja DOC, Familia Eguren 75cl

33,00 

Marjasort

, , , ,

Aasta

Alkoholisisaldus

Tootekood: 1432 Kategooria:

Kirjeldus

Sierra Cantabria XF on uus põnev rosé, mis on valminud kahe kuulsa Rioja perekonna ühistööna, ühelt poolt Xandra Falcó (Marquesa de Mirabel XIV’s), kes oli idee autor ja tema järgi on vein ka oma nime saanud ja teiselt poolt maailmakuulus Eguren’i veinidünastia. Xandral on alati olnud unistus luua Rioja tippklassi-rosé ja Egureni vennad Marcos ja Miguel tervitasid ideed suurima hea meelega. Väga kiiresti jõuti ühisele kokkuleppele soovitud veini stiili kohta: värskus, delikaatsus, rikkalikkus …  tulemuseks oli suurepärane vein, milles kõik eelnimetatu koos harmoonia, tasakaalu, kreemisuse ja delikaaatsete taimsete nüanssidega, värskusest pakatav vein, mis ideaalselt sobib Vahemerelisse kliimasse ja mis nii hästi sobib Hispaania toitude juurde, olgu need siis tapased, kerged lõunad või keerukamad kala – ja liharoad.

Viinamarjad antud veini valmistamiseks saadakse Egureni perele kuuluvast San Vicente de la  Sonsierra veinimõisast. Viinamarjad koristatakse käsitsi ja need läbivad kahekordse sorteerimise, esimene on kobarate sorteerimine veiniaias ja teine sorteerimine tehakse liikuval konveierlaual veinimajas. Veini valmistamiseks kasutatakse 35% Garnacha Tinto, 30% Sauvignon Blanc, 25% Viura, 5% Maturana ja 5% Tempranillo viinamarju. Veini valmistamisel jäetakse valgete viinamarjasortide veinivirre kestadega kontakti 2 päevaks, punaste marjasortide virre hoitakse kestadega kontaktis 7 päeva, seejärel pannakse mõlemad virded kokku ja hoitakse jahedas 72 tundi, seejärel eemaldatakse mahl marjakestadest ja suunatakse roostevabast terasest mahutitesse, seal vein fermenteerub 16 kraadi juures 7 päeva, malolaktilist käärimist ei toimu, enne pudeldamist tehakse veinile üks filtreerimine.

Sierra Cantabria XF on äärmiselt elav ja energiline rosé, tulvik rikkalikku puuviljasust ja pakub palju emotisioone. Värvuselt sillerdav lõheroosa, väga selge ja puhas. Aroomis värsked puuviljad, delikaatne aniis, maasikad, sõstrad, vaarikas ja granaatõun. Maitselt värske, aromaatne, väga hästi balansseeritud puuvili ja happesus, eristuvad granaatõun, arbuus, greipfruut, intensiivse ja püsiva järelmaitsega. Serveerida 8 – 10 kraadi juures, sobib suurepäraselt erinevate Vahemeremaade toitudega, tapased, singid, erinevad kalaroad, nii värske kala kui ka küpsetatud või grillitud, mitmesugused värsked salatid, mereannirisotto, värsked juustud.