Vertigo, Venezia Giulia Rosso IGT, Livio Felluga 37,5cl

16,20 

Marjasort

,

Aasta

Alkoholisisaldus

Regioon

Riik

Tootja

Tootekood: 1764 Kategooria:

Kirjeldus

Vertigo on Livio Felluga modernne punavein, mis on valmistatud segades kokku kaks tuntud viinamarjasorti, Merlot ja Cabernet Sauvignon, umbes võrdsetes osades. Erinevate viinamarjasortide segamisel on Livio Fellugal kaks eesmärki: esimene neist on ühendada nii kohaliku kui ka rahvusvahelise veinijooja maitseeelistusi ja teiseks luua ühendav sild Friuli ja kogu ülejäänud maailmaga. Veinimeistri seisukohalt annab eri marjasortide segamine veinile tasakaalu ja kompleksust. Cabernet Sauvignoni lisamine Merlot’le annab Vertigole struktuuri ja küpsemispotentsiaali.

Vertigo valmistamiseks kasutatavad viinamarjad pärinevad Friuli Orientale haldusalalt, kõrgetel ja järskudel nõlvakutel asuvate veiniaedade pinnases domineerib kruus ja liivakivi. Marjakorje toimub käsitsi oktoobri esimesel nädalal, kobaratelt eemaldatakse varred ja marjad purustatakse. Virde leotus ja käärimine toimub kontrollitud temperatuuril roostevaba terasest mahutites 21 päeva koos sagedaste ümberpumpamistega, et saada rohkem värvi ja aroomi. Pärast käärimist toimub veinivirde pressimine ja vein suunatakse väikestesse Prantsuse tammevaatidesse 12 kuuks. Vein on villitud koristusele järgneva aasta jaanuaris ja vein küpseb pudelis omakorda 4 kuud.

Vertigol on intensiivne rubiinpunane värvus, särava varjundiga. Aroom on kompleksne ja intensiivne, tunda puuvilju ja vürtse, puaseid küpseid marju, mustikaid, magusaid vürtse, lagritsat ja alusmetsa hõngu. Maitse on veinil täidlane, samas pehme ja hea struktuuriga, tanniinid on magusad ja hästi happesusega tasakaalus, lõppmaitse on intensiivselt puuviljaline ja vürtsikas. Sobiv kaaslane väga erinevate toitudega: tugevamaitseliste pastadega, vürtsikate riisiroogadega, grillitud või hautatud loomalihaga, vasikalihaga, küpsetatud sealihaga, kitse – või lambalihaga, keskmiselt küpsete juustudega. Serveerida 16 – 18 kraadi juures.