Trilogy, Simonsberg-Stellenbosch WO, Warwick 75cl
41,10 €
–
Marjasort | |
---|---|
Riik | |
Aasta | |
Tootja | |
Alkoholisisaldus | |
Regioon |
Kirjeldus
Trilogy on Warwick Estate’i lipulaev, esmakordselt valmistatud 1986. aastal. Valmistatud 48% Cabernet Franc, 38% Cabernet Sauvignon ja 14% Merlot viinamarjadest. Iga viinamarjasort on korjatud eraldi ja igast sordist valmistatakse eraldi vein. Fermentatsioon toimub roostevaba terasest mahutites, protsessi alguses hoitakse mahla marjakestadega kontaktis 5-7 päeva sõltuvalt marjasordist (cold soaking), rakendatakse sagedast veinimütsi allasurumist ja ülepumpamist, järgneb käärimine kõrgematel temperatuuridel ja seejärel suunatakse tammevaatidesse, kus leiab aset ka malolaktiline fermentatsioon. Veinid laagerduvad 20 kuud 225 liitri suurustes Prantsuse tammest vaatides, 34% on uus tammevaat, 47% kord varem kasutatud, 14% kaks korda varem kasutatud ja ülejäänud 5% vaatidest on kolm korda varem kasutatud. Pärast laagerdusmiprotsessi lõppu valmistatakse lõplik vein paljude degustatsioonide tulemusena.
Värvuselt intensiivne tumepunane. Veinis aroomis tunda küpseid puuvilju, seedrit, taimseid noote, vürtsi, musti metsamarju, musti oliive, külluslik ja isuäratav, kergelt magus ja pinnaseline, taustal õrn šokolaad ja mocca. Maitse on täidlane, samas ümar, tunda küpseid pehmeid tanniine, ploome, mustsõstart, röstitud mandleid, vaniljet ja kohvi, avaras ja püsivas lõppmaitses vürts ja metsamarjad. Nooremaid aastakäike on soovitav dekanteerida. Serveerida temperatuuril 16 – 18 kraadi, sobib ideaalselt küpsetatud vasikalihaga, ulukilihaga, rikkalike hautistega. Põnev kombinatsioon mõru sokolaadiga või šokolaadidessertidega.
John Platter 94 p
Tim Atkin 94 p