The First Lady Cabernet Sauvignon, Western Cape WO, Warwick 75cl
17,40 €
–
Marjasort | |
---|---|
Alkoholisisaldus | |
Regioon | |
Riik | |
Tootja |
Description
The First Lady on Warwick’i veinimaja uus vein, mis on loodud aastatepikkuse uurimustööja katsetuste tulemusena. Veinimaja kõige esimene vein oli omal ajal puhas Cabernet Sauvignon. Siis, pea 25 aastat tagasi, tekitas Warwick’i “sinine etikett” palju erinevaid arvamusi ja emotsioone, olles tolle aja kohta liiga “mitte-traditsiooniline”. The First Lady pudelile on kleebitud sama kujundusega etikett meenutamaks veinimaja algusaastaid ja nimi “Esimene Leedi” on antud veinile tunnustusena veinimaja asutaja Norma Ratcliffe’i elutööle, kes oli ka läbi aegade esimene naisveinimeister kogu Lõuna-Aafrika Vabariigis.
The First Lady valmistatakse 100% Cabernet Sauvignon viinamarjast, klassikaliste “bordeaux” stiilis punaveinide eeskujul. Klassikaliste “bordeaux” marjasortide segud on olnud veinimaja tunnuseks ja eripäraks kõik need aastad. Lisaks Warwick’i oma veiniaedade marjasaagile kasutatakse veini valmistamiseks ka naabrite ja ümbruskonna farmide marju, kasutatakse vaid parima kvaliteediga viinamarju. Vein on täielikult valmistatud, segatud, villitud ja sildistatud Warwick’i veinimajas. Veinivirde kääritamine toimub roostevaba terasest mahutites, kus toimub ka malolaktiline käärimine. Veinid on laagerdunud 3 ja 4 aasta vanustes tammevaatides 18 kuud, laagerdamise vältel on veini vähemalt 4 korda umber pumbatud (racking). Enne pudelisse villimist on rakendatud õrna settest puhastamist ja filtreerimist.
Vein on loodud elegantses, puuviljalises ja kergelt joodavas stiilis. Vein tuleb turule tavalisest noorema aastakäiguna ja ta on ka mõeldud noorelt joomiseks, samas on veinil ka hea küpsemispotentsiaal 5 – 7 aastat. Veinil on sügav ja erk veripunane värvus. Aroomis tunda põldmarjakompotti, küpset kirssi ja tobacco’t, taustal lisanduvad tumeda šokolaadi ja kaneeli nüansid. Nõtked ja küpsed tanniinid lubavad veini juua noorelt, samas säilitades piisava täidluse, tasakaalustav happesus toetab kauakestvat kergelt magusat järelmaitset. Vein sobib hästi küpsetatud ja grillitud lihaga, tomati basil valmistatud pastaroogadega, lasagne’ga, lihast valmistatud hautistega ja küpsete juustudega. Serveerida temperatuuril 16 – 18 kraadi.