Tertio de Montrose, Saint-Estephe AC, Chateau Montrose 75cl
49,50 €
–
Marjasort | |
---|---|
Riik | |
Aasta | |
Tootja | |
Alkoholisisaldus | |
Regioon |
Description
Tertio de Montrose on Chateau Montrose (2éme Cru Classé, Saint-Estephe) kolmas vein, mis eelnevalt oli saadaval ainult mõisa töötajatele. Chateau Montrose on tuntud ka kui üks “Super Second” veinimõisatest ja on olnud juba sajandeid Bordeaux absoluutne tippvein. Montrose oli muuseas üks esimesi, kes alustas veini pudeldamisega mõisas, osad müügidokumendid viitavad, et juba 1904. aastakäik pudeldati vein mõisas.
2006. aastal ostis mõisa Bouygues perekond, kes esimese asjana palkasid Chateau Haut-Brioni direktori Jean Bernard Delmasi ning mõni aasta hiljem ka Herve Berlandi, kes viimased 40 aastat oli töötanud Mouton Rothschildis. Lisaks investeeriti veinimõisa 55 miljonit eurot. Chateau Montrose teeb unikaalseks ka see, et mõis omab 95 hektarit veiniaedu, mis paikneb kõik ühe sektorina. Pinnases domineerib Saint Estephe’ile omaselt kruus, liiv ja natuke savi.
Vein on valmistatud 61% Merlot, 32% Cabernet Sauvignon, 5% Petit Verdot ja 2% Cabernet Franc viinamarjadest. Viinamarjad koristati käsitsi september keskpaigast kuni oktoobri alguseni. Vein laagerdus 12 kuud tammevaatides, millest 15% on uued vaadid. Aroomis on tunda värskeid vaarikaid, mustsõstart, kohvi, nahka, ingverit ja taustal õrnalt vürtsiseid noote. Maitse on ümar, täidlane ja heas tasakaalus. Veinimõis soovitab veini tarbida 5-10 aasta jooksul. Serveerida 16-18 kraadi juures Riedeli Bordeaux klaasist.