Sosso Riserva, Friuli Colli Orientali DOC, Livio Felluga 75cl

66,00 

Marjasort

, ,

Aasta

Alkoholisisaldus

Regioon

Riik

Tootja

SKU: 1356 Category:

Description

Sossó Riserva on Livio Felluga punaveinide lipulaev, valmistati esmakordselt 1989. aastal. Vein on oma nime saanud Sossó nimelise allika järgi, mis voolab Rosazzo’s asuva mäe jalamil, kus kasvavad Felluga veinimaja vanimad viinapuud. Vein on valmistatud Livio Felluga Rosazzo veinivalduse vanimate veinipuude saagist. Friuli veinipiikonnas asuva veiniaia pinnases domineerib kruus, liivakivi ja settelised kivimid. Vein on valmistatud 34% Refosco dal Peduncolo, 33% Merlot ja 33% Pignolo viinamarjadest. Kõik viinamarjad korjatakse eranditult käsitsi, Merlot septembri lõpus, Refosco ja Pignolo oktoobri alguses. Koristusel kasutatakse madalaid kaste, et ära hoida marjade purunemist. Marjakobaratelt eemaldatakse varred täielikult ja viinamarjad purustatakse õrnalt. Veinivirde leotus kontaktis kestadega ja käärimine kestab roostevaba terasest mahutites 21 päeva. Rakendatakse ka veinivirde ülepumpamist (over-pumping), et saada kestadest rohkem värvust ja aroomikomponente. Järgneb veinivi de õrn pressimine, seejärel suunatakse vein väikestesse tammevaatidesse, kus see laagerdub 18 kuud. Pärast villimist küpseb vein pudelis omakorda veel 12 kuud kontrollitud tingimustel Livio Felluga veinikeldrites. Sossó on äärmiselt keerukas, hästi struktureeritud vein, milles tulevad esile elegantsed, küpsed, magusad, puuviljased tanniinid.

Veinil on väga sügav, pea läbipaistmatu rubiinpunane värvus, granaat-punaste helkidega. Avara, elegantse, küllusliku, ja kompleksse aroomiga, tunda Morello kirssi, magusaid musti ploome ja tumedaid metsamarju, lisaks vürtsi ja tammevaniljet. Maitse on pehme, nõtke, suus laialivalguv ja hea struktuuriga, kerge magusus, veini tanniin ja happesus on ideaalses tasakaalus veini üldise rikkalikkuse ja kontsentratsiooniga. Lõppmaitse on väga kauakestev, väga puuviljane ja mitmetahuline, metsamarjad segunevad tugevate vürtsikate nüanssidega. Ideaalne kaaslane punasest lihast roogadega, küpsetatud veise või lambalihaga, ahjupraega, metslinnulihaga ja keskmiselt küpsete juustudega. Serveerida 17 – 18 kraadi juures ja soovitav on veini enne serveerimist dekanteerida.

Gambero Rosso 2 Bicchieri