Sierra Cantabria Crianza, Rioja DOC, Eguren 75cl
22,80 €
–
Marjasort | |
---|---|
Aasta | |
Alkoholisisaldus | |
Tootja | |
Regioon | |
Riik |
Kirjeldus
Sierra Cantabria Crianza valmistatakse 100% Tempranillo viinamarjadest, mis on korjatud vanadelt viinapuudelt San Vicente de la Sonsierra ja Labastida valduste aedadest Rioja veinipiirkonnast. Veinipuude keskmine saagikus on 33 hl/ha kohta, viinamarjad korjatakse oktoobrikuu teisel nädalal. Koristuse ajal valitakse vaid parimad kobarad ja need omakorda selekteeritakse veinimajas sorteerimislaual. Veini valmistamine on traditsioonile, kõikidelt kobaratelt eemaldatakse varred. Veinivirre kääritatakse kontrollitud temperatuuril 28 – 30 kraadi kokku 8 päeva. Seejärel lastakse veinivirdel seista koos kestadega 21 päeva, alguses tehakse iga päev 2 ümberpumpamist, viimased 10 päeva 1 kord päevas. Seejärel suunatakse vein tammevaatidesse, kus leiab aset ka malolaktiline käärimine. Vein laagerdub 225 liitri suurustes Bordeaux-tüüpi Prantsuse ja Ameerika tammevaatides kokku 14 kuud, vaate on varasemalt kasutatud vähemalt 3 korda. Veini pumbatakse ühest vaadist teise iga 4 kuu tagant eemaldades veinist nii tahkeid osakesi ja setet. Vein villitakse pudelisse filtreerimata.
Sierra Cantabria Crianza’l on tume rubiinpunane värvus, näha juba pisut telliskivi varjundit. Aroomis eristuvad isuäratav kaneeli vürtsikus, seeder, tobacco, küpsed punased sõstrad. Maitselt on vein avar ja laialivalguv, mahlased küpsed puuviljad, keskmiselt täidlased tanniinid, hea tasakaal happesuse ja tanniinide vahel, püsiv järelmaitse. Soovitatud lihast ja kaunviljadest hautisega, ahjulihaga, grillitud lambaga, hispaaniapäraste lihakastmetega, ulukilihaga, keskmiselt küpsete juustudega, maksast paté’ga, küpsetatud sealihaga mandlikastmes. Serveerida temperatuuril 16 – 18 kraadi, soovitav on veini dekanteerida, küpsemispotentsiaal 5 – 10 aastat.
“An intense Sonsierra wine with a modernist touch, the 2020 Crianza is 100% Tempranillo sourced from San Vicente de la Sonsierra and Labastida, Rioja. Aged for 14 months in oak barrels, this purple wine presents aromas of violets and cherry against a balsamic and herbal backdrop. Dry, juicy and compact on the palate, the taut, fine-grained tannins lead to a lingering, mouthwatering finish. This is a well-crafted Rioja with an enticing style.” Antonio Galloni Vinous 93 points
“The creamy 2020 Crianza was fermented with yeasts selected from their vineyards and matured in French and American oak barrels for 14 months. It’s ripe and spicy, with abundant, fine-grained tannins.” Robert Parker’s Wine Advocate 90+ points
“A harmonious red, showing good energy and a sanguine edge, this features a core of dried cherry and black raspberry flavors, plus notes of Mediterranean herbs, milled pepper, iron and citrus peel. Drink now through 2029.” Wine Spectator 90 points