Sierra Cantabria Crianza, Rioja DOC, Eguren 75cl

22,80 

Marjasort

Aasta

Alkoholisisaldus

Tootja

Regioon

Riik

Tootekood: 1433 Kategooria:

Kirjeldus

Sierra Cantabria Crianza valmistatakse 100% Tempranillo viinamarjadest, mis on korjatud vanadelt viinapuudelt San Vicente de la Sonsierra ja Labastida valduste aedadest Rioja veinipiirkonnast. Veinipuude keskmine saagikus on 33 hl/ha kohta, viinamarjad korjatakse oktoobrikuu teisel nädalal. Koristuse ajal valitakse vaid parimad kobarad ja need omakorda selekteeritakse veinimajas sorteerimislaual. Veini valmistamine on traditsioonile, kõikidelt kobaratelt eemaldatakse varred. Veinivirre kääritatakse kontrollitud temperatuuril 28 – 30 kraadi kokku 8 päeva. Seejärel lastakse veinivirdel seista koos kestadega 21 päeva, alguses tehakse iga päev 2 ümberpumpamist, viimased 10 päeva 1 kord päevas. Seejärel suunatakse vein tammevaatidesse, kus leiab aset ka malolaktiline käärimine. Vein laagerdub 225 liitri suurustes Bordeaux-tüüpi Prantsuse ja Ameerika tammevaatides kokku 14 kuud, vaate on varasemalt kasutatud vähemalt 3 korda. Veini pumbatakse ühest vaadist teise iga 4 kuu tagant eemaldades veinist nii tahkeid osakesi ja setet. Vein villitakse pudelisse filtreerimata.

Sierra Cantabria Crianza’l on tume rubiinpunane värvus, näha juba pisut telliskivi varjundit. Aroomis eristuvad isuäratav kaneeli vürtsikus, seeder, tobacco, küpsed punased sõstrad. Maitselt on vein avar ja laialivalguv, mahlased küpsed puuviljad, keskmiselt täidlased tanniinid, hea tasakaal happesuse ja tanniinide vahel, püsiv järelmaitse. Soovitatud lihast ja kaunviljadest hautisega, ahjulihaga, grillitud lambaga, hispaaniapäraste lihakastmetega, ulukilihaga, keskmiselt küpsete juustudega, maksast paté’ga, küpsetatud sealihaga mandlikastmes. Serveerida temperatuuril 16 – 18 kraadi, soovitav on veini dekanteerida, küpsemispotentsiaal 5 – 10 aastat.

“The creamy and lactic 2019 Crianza was produced with pure Tempranillo that achieved good ripeness (14%), keeping freshness, the character of the 2019, a drier vintage than average with some heat but not excess, and the ripeness was perfect and the grapes very healthy. This is generously oaked after 14 months in used French and American oak barrels with rackings every six months. Very approachable.” Robert Parker’s Wine Advocate 91 points

“A juicy and tight Rioja with plenty of spiced cherries, hibiscus and brambly fruit. Compact and succulent on the palate with some chewy and supportive tannins offering a solid backbone to the fresh, sappy fruit. Lightly grippy finish of medium length.” James Suckling 91 points