Sierra Cantabria Crianza, Rioja DOC, Eguren 75cl
18,90 €
–
Marjasort | |
---|---|
Riik | |
Aasta | |
Tootja | |
Alkoholisisaldus | |
Regioon |
Kirjeldus
Sierra Cantabria Crianza valmistatakse 100% Tempranillo viinamarjadest, mis on korjatud vanadelt viinapuudelt San Vicente de la Sonsierra ja Labastida valduste aedadest Rioja veinipiirkonnast. Veinipuude keskmine saagikus on 33 hl/ha kohta, viinamarjad korjatakse oktoobrikuu teisel nädalal. Koristuse ajal valitakse vaid parimad kobarad ja need omakorda selekteeritakse veinimajas sorteerimislaual. Veini valmistamine on traditsioonile, kõikidelt kobaratelt eemaldatakse varred. Veinivirre kääritatakse kontrollitud temperatuuril 28 – 30 kraadi kokku 8 päeva. Seejärel lastakse veinivirdel seista koos kestadega 21 päeva, alguses tehakse iga päev 2 ümberpumpamist, viimased 10 päeva 1 kord päevas. Seejärel suunatakse vein tammevaatidesse, kus leiab aset ka malolaktiline käärimine. Vein laagerdub 225 liitri suurustes Bordeaux-tüüpi Prantsuse ja Ameerika tammevaatides kokku 14 kuud, vaate on varasemalt kasutatud vähemalt 3 korda. Veini pumbatakse ühest vaadist teise iga 4 kuu tagant eemaldades veinist nii tahkeid osakesi ja setet. Vein villitakse pudelisse filtreerimata.
Sierra Cantabria Crianza’l on tume rubiinpunane värvus, näha juba pisut telliskivi varjundit. Aroomis eristuvad isuäratav kaneeli vürtsikus, seeder, tobacco, küpsed punased sõstrad. Maitselt on vein avar ja laialivalguv, mahlased küpsed puuviljad, keskmiselt täidlased tanniinid, hea tasakaal happesuse ja tanniinide vahel, püsiv järelmaitse. Soovitatud lihast ja kaunviljadest hautisega, ahjulihaga, grillitud lambaga, hispaaniapäraste lihakastmetega, ulukilihaga, keskmiselt küpsete juustudega, maksast paté’ga, küpsetatud sealihaga mandlikastmes. Serveerida temperatuuril 16 – 18 kraadi, soovitav on veini dekanteerida võimaliku sette eemaldamiseks ja õhutamiseks. Veini edasine vanandamispotentsiaal on 5 – 10 aastat.
Guia Penin 92 p
Antonio Galloni 90 p