Senes, Cannonau di Sardegna Riserva DOC, Argiolas 75cl

32,20 

Marjasort

Aasta

Alkoholisisaldus

Tootja

Regioon

Riik

Tootekood: 1712 Kategooria:

Kirjeldus

Senes on uus Argiolase „riserva“ Cannonau, mis kannab oma nimes ja ka sildil inimese genoomi kujutist, austusavaldus Sardiinia saare inimeste pikaealisusele. Vein on pühendatud veinimaja asutaja Antonio Argiolase auks, kes suri 104 aasta vanusena.

Vein on valmistatud 100% Cannonau viinamarjadest, mis on kasvanud Argiolase Costera nimelises veiniaias. Aed asub Siurgus Donigala mägedes 220 meetri kõrgusel merepinnast Trexenta’s, 30 km kaugusel Cagliari’st. Veini valmistamiseks korjatakse Cannonau viinamarjad kõige vanematelt veinipuudelt. Pinnas koosneb valdavalt kaltsiumirikkast savisest kruusast, aiad on avatud läänepoolsetele külmadele tuultele, mis kaitseb liigse kuumuse eest ja aitab reguleerida päevaseid ja öiseid temperatuurierinevusi. Tänu ekstreemsetele mäestikutingimustele ja kliima eripärale on saagikus äärmiselt väike. Viinamarjad korjatakse käsitsi varajastel hommikutundidel, veinivirre kääritatakse roostevaba terasest mahutities 25-28 kraadi juures 12-15 päeva, malolaktiline kääritamine toimub betoonmahutites ning laagerdumine väikestes tammevaatides 12 kuud.

Veinil on särav intensiivne rubiinpunane värvus, kergelt purpuri varjundiga. Aroom on intensiivne, samas elegantne, meenuvad tumedad puuviljad nagu põldmari, must ploom, kuivatatud lilled, vürtsid, vahemeremaade ürdid, must pipar, nelk, tobacco ja sadulanahk. Maitse on täidlane, rikkalik, püsiv ja soe. Tanniinid on pehmed ja elegantsed.

Senes sobib ideaalselt tugevamaitseliste ja rikkalike toitudega, eriti liharoogadega nagu näiteks pikalt hautatud lihadega (veise põsk, osso bucco jne.), rikkalike veiseliha hautisega ja tulel küpsetatud lihadega. Juustudest sobib kauaküpsenud Pecorino di Osilo’ga. Serveerida 16-18 kraadi juures Riedeli Syrah klaasist. Soovitav on vein kindlasti 1-2 tundi enne serveerimist dekanteerida. Senes sobib joomiseks noorelt, kuid küpsemispotentsiaali on 10+ aastat.