Rotulo Tinto, Dao DOC, Niepoort 75cl

16,20 

Marjasort

, ,

Riik

Aasta

Alkoholisisaldus

Regioon

Tootja

SKU: 925 Category:

Description

Niepoorti perekond on portveine valmistanud 1842. aastast alates. Uus lehekülg Niepoorti ajaloos pöörati 1987. aastal kui Dirk Niepoort ostis Duoro piirkonnas veinimaja tavaveinide valmistamiseks. Mõni aasta tagasi ostis Dirk kaks väikest veinimaja kahes uues piirkonnas – Dão’s ja Bairrada’s. Kõigis kolmes piirkonnas on erinev pinnas: kiltkivi ehk schist (Duoros), lubjakivi (Bairradas) ja graniit (Dãos).

Rotulo Tinto on Dirk Niepoorti punavein Dão’st. Projekti eesmärgiks on luua värskeid ja elegantseid veine, mis väljendaksid Dao traditsioone ja mis sobiksid samal ajal hästi väga paljude erinevate toitudega. Dirki Dão projekt sai alguse 2012. aastal kui ta ostis piirkonnas esimesed veiniaiad. Tal oli õnne ja ta leidis aiad, kus kasvasid väga vanad veinipuud, andes erakordselt head saaki. Niepoorti veinipuude keskmine vanus on 30 aastat (osa ka 60 aastat) ja aedades kasvavad põhiliselt Touriga Nacional, Jaen ja Alfrocheiro viinamarjad ning vähemal määral ka teisi vähemtuntud marjasorte. Niepoorti veiniaedade klimaatilised tingimused meenutavad pisut kõrgmäestikku, sest aiad asuvad umbes 500 meetri kõrgusel merepinnast ja pinnases domineerib graniit, paljuski selle tulemusena on nendel Dirki veinidel väga mineraalne karakter.

Rotulo jaoks kasutatavad viinamarjad koristatakse septembri keskel, marjad korjatakse alati käsitsi ja selekteeritakse väga hoolikalt. Veinivalmistamine leiab aset roostevaba terast mahutites, küpsemine 20 kuud betoonmahutites, aastane kogutoodang on 33000 pudelit.

Veinil on sügav rubiinpunane värvus. Aroom on elegantne, mustad marjad, floraalne, balsamico nüanss. Maitselt väga nooruslik ja energiline, suus laialivalguv ja hea kontsentratsiooniga, üllatav mineraalne noot koos hea vürtsikusega, mis on väga omane just Dao punaveinidele. Vanandamine betoonmahutites tagab veinil värskuse ja elegantse lõppmaitse, väga kauakestev järelmaitse. Serveerida koos traditsiooniliste Portugali toitudega nagu vasikaliha hautis, part riisiga, praetud tursaga või traditsiooniliste vinnutatud vorstidega. Serveerida 14 – 16 kraadi juures.