Rossj-Bass, Langhe DOC, Angelo Gaja 75cl

119,00 

Marjasort

,

Aasta

Alkoholisisaldus

Regioon

Riik

Tootja

Tootekood: 1386-1 Kategooria:

Kirjeldus

Rossj – Bass on valmistatud viinamarjadest, mis on kasvanud Angelo Gaja veinimaja omanduses olevatest viinapuuaedades, millest üks neist on saanud oma nime Angelo Gaja noorema tütre Rossana (Rossj) järgi. Veini valmistamiseks on kasutatud umbes 90% Chardonnay viinamarju ja umbes 10% Sauvignon Blanc viinamarju. Viinamarjad korjatakse neljast eraldi seisvast viinamarjaaiast, 1,6 hektari suurune Rossj’i [hääldus: ROH-see] viinamarjaaed asub Barbaresco külas Bricco’s, 300 meetri kõrgusel merepinnast, aia pinnas on rikas kõvade vulkaaniliste kivimite poolest, istutatud 1984. aastal. Teine Bass’i nimeline aed on samuti 1,6 hektari suurune ja asub Barbaresco külas, kuid Pozzo osas, 250 meetri kõrgusel merepinnast, viinamarjad on istutatud samuti 1984. aastal, pinnas on siin rikkalikum ja pehmem kui Rossj viinamarjaaias. Alates 1991. aastakäigust lisatakse Rossj-Bass’ile ka pisut Chardonnay’d , mis on kasvanud Gaja Serralunga üksikviinamarjaaias, see aed hõlmab 4,85 hektarit ja asub 380 meetri kõrgusel merepinnast, pinnasetüübis domineerib kaltsiumirikas savi. Viimastel aastatel on veini osaks pisut Sauvignon Blanc’i, mis pärineb Alteni di Brassica üksikviinamarjaaiast Serralungas.

Veinimarjade käärimine leiab aset roostevaba terasest mahutites kontrollitud temperatuuril 16 – 18 kraadi ja kestab 4 nädalat. Veini laagerdatakse 6 – 7 kuud varem kasutatud “barrique” tammevaatides, kus toimub ka täielik malolaktiline käärimine.

Iseloomult on vein elegantne, hea tasakaaluga taimsete ja puuviljaliste elementide vahel, keskmise täidlusega ja hea happesusega. Aroomis tunda tsitruseid, lillelõhnu ja pisut mett, märkimisväärne sügavus. Maitselt väga elegantne, otsekohese karakteriga, hea happesuse ja värskusega, kauakestva kajava lõppmaitsega. Rossj-Bass võib suurepäraselt vananeda 5 – 7 aastat. Sobib suurepäraselt mereandidega, pasta ja risottoga. Serveerida 12 – 14 kraadi juures.