Rinaldi, Barbera d’Alba DOC, Marziano Abbona 75cl
29,30 €
–
Marjasort | |
---|---|
Aasta | |
Alkoholisisaldus | |
Tootja | |
Regioon | |
Riik |
Description
Rinaldi veiniaed on istutatud 1960ndate keskel ja Marziano Abbona valmistas veini selles aias kasvanud Barbera viinamarjadest esmakordselt 1975. aastal. See suurepärane veiniaed asub Monforte d’Alba mägedes ja on oma nime saanud kõrvalasuva Rinaldi külakese järgi. Sealsel pinnasel kasvanud Barberal on unikaalne ja jõuline karakter, erakordne värskus ja elegants.
Vein valmistatakse 100% Barbera viinamarjadest, veiniaed asub Barbera d’Alba DO piirkonnas (Monforte d’Alba), veinipuude keskmine vanus on 50 aastat. Viinamarjad koristatakse käsitsi, kobaratelt eemaldatakse varred ja marjad purustatakse. Kääritamine toimub 31-32 kraadi juures ainult naturaalse pärmi abil ja protsess kestab 18 päeva, toimub ka malolaktiline kääritamine. Vein laagerdub 500 liitri suurustes tammevaatides 14 kuud, seejärel segatakse eri vaadid kokku terasest mahutitessse, kus vein seisab veel 6 kuud, enne pudeldamist vein filtreeritakse, pudelis küpseb vein 14 kraadi juures minimaalselt 2 kuud.
Värvuselt purpur-punane, sinaka varundiga. Aroom on intensiivne, maskuliinselt jõuline, küpsed mustad puuviljad, metsamarjad, delikaatne vürtsikus, õrn tammevaat. Maitses hea tasakaal jõulise puuviljasuse ja elava tanniinsuse vahel, selgelt tuleb esile Barbera marjale omane värske happesus, väga kompleksse ja kauakestva lõppmaitsega. Rinaldi on vein millel on suursugune elgantsus ja erakoedne balanss, väga kõrge vananemispotentsiaaliga 10-15 või enamgi aastat. Toitudest sobib küpsetatud veiselihaga, ahjus valmistatud metssea või hirvelihaga, faasani või tuviga, küpsete juustudega. Serveerida 16-18 kraadi juures.