Protocolo Tempranillo, Vino de la Tierra de Castilla, Dominio de Eguren 75cl
9,80 €
–
Marjasort | |
---|---|
Riik | |
Aasta | |
Tootja | |
Alkoholisisaldus | |
Regioon |
Description
Dominio de Eguren on kuulsa Rioja veiniperekonna Eguren veiniprojekt, mis toodab Hispaania tippklassi veine ja pakub seda oma klientidele konkurentsivõimelise hinnaga. Veinikelder asub Alava linnakeses ja viinamarju saadakse 15 erinevast viinamarjaistandusest Castilla-La Mancha piirkonnast. Kasutatakse vaid valitud viinamarjaaedade saaki, valdavalt asuvad veiniaiad 700 meetri kõrgusel merepinnast, aedade vanus varieerub vahemikus 30 – 70 aastat. Kliima on kontinentaalne vahemereliste mõjutustega, väga külmad talved ja kuumad suved, väga palju päikest. Sademeid on vähe, tavaliselt alla 400mm aastas. Viinamarjad on istutatud tavaliselt 1200 taime hektaril, pinnas on aedades savi ja lubjakivi segu, toitainetevaene, hea niiskuspüsivusega, mis aitab kompenseerida veevajadust kuumadel suvekuudel.
Viinamarjad koristatakse käsitsi septembri lõpus, kogu veinivalmistamise protsessi kontrollib Egureni veinivalmistamise meeskond. Protocolo Tinto on valmistatud 100% Tempranillo (Tempranillo, Tinto Fino, Tinto del Pais) viinamarjast, kus saagikus ei ületa 35 hektoliitrit hektari kohta. Viinamarjad on korjatud septembri viimasel nädalal, enne käärimisprotsessi leotatakse marju 24 tundi madalatel temperatuuridel, fermentatsioon kestab 10 päeva tempratuuril 25 – 28 kraadi, rakendatakse kahte ümberpumpamist päevas. Pärast käärimist lastakse veinivirdel veel 8 päeva seista, samal ajal rakendatakse ühte ümberpumpamist päevas.
Veinil on rubiinpunane värvus, violetsete varjunditega, väga selge, puhas ja särav. Aroom on puuviljaline, eristuvad vaarikad, punased marjad, Tempranillo marjasordile omane vürtsikus, taustal kerge röstitud leib. Maitselt keskmiselt täidlane, hea tasakaal tanniinide ja happesuse vahel. Lõppmaitses hea marjasus, vaarikad, röst ja kerged puidu noodid. Serveerida temperatuuril 15-17 kraadi, parim joomiseks 3-5 aasta jooksul. Sobib hästi eelroogadega, riisi – ja pastaroogadega, grillitud lihaga ning erinevate juustudega.