Pressenda, Barolo DOCG, Abbona 75cl

78,20 

Marjasort

Riik

Aasta

Tootja

Alkoholisisaldus

Regioon

SKU: 1342 Category:

Description

Pressenda on suursugune üksik-veiniaed, mis asub Serralunga d’Alba lossi kõrval Casteletto di Monforte d’Alba’s (Barolo), aia keskmine vanus on 45 aastat ja vein valmistatakse 100% Nebbiolo viinamarjast, esimene aastakäik toodeti 1998. aastal.

Viinamarjad koristatakse alati käsitsi, pärast koristust eemaldatakse kobaratelt varred ja merhad purustatakse, seejärel jäetakse kestad ja marjamahl mõneks ajaks jahedasse seisma. Alkoholkäärimine algab iseenesest, käärimine toimub roostevaba terasest mahutites kontrollitud temperatuuril, kasutatakse vaid kohalikke pärmikultuure, iga päev tehakse korra “pump-over”, samuti tehakseka veinimütsi alla surumist, malolaktiline käärimine leiab aset terasest mahutites. Pärast alkoholkäärimise lõppemist toimub veini settelt eemaldamine ja seejärel dekanteeritakse vein ümber tammevaatidesse. Vein laagerdub 500 liitri suurustes tammevaatides 12 kuud, seejärel suunatakse vein 50 hektoliitri suurustesse tammemahutitesse, kus vein laagerdub veel 24 kuud. Pärast villimist küpseb vein pudelis vähemalt 6 kuud.

Veinil on võimas kontsentreeritud struktuur, üllatavalt kõrge happesus annab veinile värskuse ja suurepärase energia. Aroomis vaarikad, kannikesed, münt ja vürtsid, maitse hea kontsentratsiooniga ja pikalt püsiva värske tanniinsusega. Veinil on suurepärane vananemispotentsiaal (10 – 15 aastat), samas on ta hästi joodav ka juba täna. Serveerida 18 kraadi juures kergemate liharoogadega, metslinnulihaga, veise sisefileega. Soovitav on vein dekanteerida mõned tunnid enne serveerimist.