Poli Elisir Sambuca 70cl

38,70 

Marjasort

Riik

Tootja

Alkoholisisaldus

Regioon

Tootekood: 1722 Kategooria:

Kirjeldus

Sambuca on Itaalia magusate likööride klassika. Poli pere valmistas seda kuulsat likööri läbi 1970ndate kuni 1980ndate lõpuni, vahepeal toomine lõpetati, kuid tänaseks on tootmine klientide tungival nõudmisel taaselustatud. Sambuca likööri põhikomponendiks on tähtaniisi (Illicium Verum) essentsõlid, mida saadakse aniisiseemnete auruga töötlemise teel. Aniisiõlidele lisatakse veel kontsentreeritud suhkrusiirupit, kanget alkoholi ja teisi naturaalseid aroomiaineid. Nimi Sambuca on tuletatud araabiakeelsest väljendist Zammut, nii nimetati aniisi baasil valmistatud jooki, mida toodi Itaaliasse idamaadest saabunud laevadega. Sambuca kuulub samasse kategoorisse, kus on ka teised Vahemere äärsetes riikides levinud joogid nagu Prantuse Pastis, Kreeka Ouzo, Hispaania Anis, Türgi Raki ja idapoolne naaber Arak.

Sambuca Elisir on värvitu, selge ja särav. Aroom intensiivne ja külluslik, puhas tähtaniis, värsked lilled, delikaatne vürtsikus. Maitselt väga magus, intensiivne aniis, tekstuur siidine, väga kontsentreeritud, pisut õline.

Serveerida jahutatult (või toatemperatuuril) digestiivina, traditsiooniliselt lisatakse joogile kolm kohviuba (üks sümboliseerib õnne, üks tervist ja üks jõukust), võib lisada ka ühe kohvioa („con la mosca” või „with the fly”) või seitse kohviuba (sümboliseerivad seitset Rooma mäge). Sambucat serveeritakse ka jääga või lisatakse külma vett, mis põhjustab „ouzo efekti” ehk joogi värv muutub piimjaks. Sambuca sobib väga hästi kohviga, üks võimalus on pakkuda sambucat pärast kohvi joomist ehk „ammazzacaffè” või lisada otse kohvi sisse suhkru asemel luues „caffe corretto”. Sambucat serveeritakse ka „flambé”, kus jook süüdatakse klaasis põlema ja leek kustutatakse vahetult enne joomist. Sambuca on ka väga huvitav komponent mitmesugustes kokteilides.