Pinot Noir “Upper Wairau”, Marlborough, Clark Estate 75cl

23,60 

Marjasort

Aasta

Alkoholisisaldus

Regioon

Riik

Tootja

Tootekood: 1269 Kategooria:

Kirjeldus

Clark Estate “single-vineyard” Pinot Noir on valmistatud viinamarjadest, mis on kasvanud Marlborough’s Upper Wairau orus. Piirkonna pinnas on eriti sobilik Pinot Noir kasvatamiseks, kõrge savi osakaal pinnases aitab veinipuudel hakkama saada kuumade suveilmadega ja aitab kaasa viinamarjade ideaalsele küpsemisele.

Viinamarjad koristati käsitsi märtsis, marjad purustati ja leotati 5 päeva, et veinivirre omandaks soovitud aroomi ja maitseprofiili. Veinivirdele lisati spetsiaalselt kultiveeritud kohalik pärmikultuur, mille abi algas käärimisprotsess, kogu käärimisperioodi vältel rakendati veinimütsi allasurumist, et saada kestadest maksimaalselt värvi ja maitseid. Käärimise lõppedes suunati vein tammevaatidesse, kus vein laagerdus 6 kuud, vein läbis 100% malolaktilise käärimise, et pehmendada happesust ja tuua esile veini harmooniat.

Veinil on särav ja selge rubiinpunane värvus, kergelt telliskivi varjundiga. Aroom on rikkalik ja puuviljane, selge ja otsekohene, eristuvad must ploom, hapu kirss, tüümian, värsked ürdid, röstitud pähklid, taustal loomanahk ja kerge vürtsikus. Maitse on meeldivalt ümar ja pehme, suurepärane maitsete-kontsentratsioon, intensiivne puuviljasus on heas tasakaalus värske happesusega, eristuvad magusad metsamarjad ja krõmpsuvad mahlased puuviljad, väga kauakestva siidise järelmaitsega.

Serveerida 16 – 18 kraadi juures, toitudest sobib kergemate liharoogadega ja küpsetatud linnulihaga, grillitud vürtsikate vorstikestega, pizzaga, tomatikastmega pastaga. Vein on ideaalses joomisküpsuses, parim järgneva 5 aasta jooksul.

 

“It is elegantly expressed on the nose showing dried cherry, game, mixed spice and dried herb characters, leading to a gently weighted palate that is juicy and smooth. The wine is nicely structured by grainy tannins, finishing pleasingly dry.” Sam Kim, Wine Orbit

“Bright, fresh, fruity and varietal with flavours of red apple and cherry, tea and plum, some old raspberry, fallen autumn leaves and a savoury dried herb layer. Dry with medium+-ish acidity, fine chalky dusty-ish tannins and flavours that reflect the nose. A balanced wine, lighter weighted on the palate and ready to enjoy with food.” Cameron Douglas MS