Pinot Noir “Lunita”, Patagonia, Bodega Chacra 75cl

42,70 

Marjasort

Riik

Aasta

Tootja

Alkoholisisaldus

Regioon

SKU: 1105 Category:

Description

Lunita on väga eriline vein, 100% Pinot Noir, mis on valmistatud viinamarjadest, mis on saadud väga vanadelt ja metsikult kasvavatelt veinipuudelt, veiniaia suurus on vaid 1,5 hektarit. Hetkel kui Piero della Rochetta selle aia avastas oli see aastaid olnud mahajäetud ja harimata, tänaseks on läinud 13 aastat, et veiniaed täielikult taastada ja tuua tagasi oma hiilgusesse. Aed asub Rio Negro oru keskel, pinnases on võrdsetes osades kaltsiumirikast lubjakivi, liivakiviklibu ja settelist savi. Varasematel aastatel kasutati aia saaki Barda valmistamiseks, kuid alates 2015. aastast valmistatakse sellest aiast täiesti eraldi vein.

Lunita viinamarjad korjatakse varajastel hommikutundidel, et vältida marjade ülekuumenemist ja pärmide aktiviseerumist. Terved kobarad pannakse pealt avatud betoonmahutitesse ja jäetakse sinna seisma, mõne päeva jooksul marjad purunevad oma raskuse all ja käärimine algab marjakestades olevate looduslike pärmide kaasabil. Veini valmistamisel ei rakendatata kestade allasurumist ega veini ümberpumpamist, eesmärk on saavutada veinis delikaatsus ja elegants. Pärast käärimise lõppu suunatakse vein laagerduma, 50% veinist laagerdub tammevaatides ja 50% veinist hoitakse betoonmahutis, kokku kestab laagerdus 11 kuud. Vein villitakse pudelisse filtreerimata.

Lunital on selge ja kergelt läbikumav rubiinpunane värvus. Aroom on äärmiselt värske ja floraalne, tunda roosiõisi, värskeid punaseid marju, delikaatne vanilje. Maitse keskmiselt täidlane, hea kontsentratsioon, tanniinid on hästi integreeritud ja õrnad, üldine tekstuur on pehme ja siidine, selgelt eristub vanade veinipuude marjade maitsesügavus, veinil on hea täidlus, mis ei muutu liiga võimsaks, eristub kirss ja kerge pinnaselisuse noot, lõppmaitse väga kauakestev ja püsiv. 

Toitudest sobib küpsetatud metslinnulihaga, röstitud tuunikalaga, õrnalt praetud hirvelihaga, praetud veisemaksaga. Serveerida 16-18 kraadi juures, soovitatav on veini tunnike dekanteerida. Lunitat toodetakse aastas 3700 pudelit.

Bodega Chacra asub Rio Negro orus Põhja-Patagoonias ning kuulub Piero Incisa della Rocchetta’le (Piero vanaisa on maailmakuulsa Tenuta San Guido ja Sassicaia looja). Kõik mõisa veinid on valmistatud 100% biodünaamilisi ja orgaanilise printsiipe järgides!

Detailsem info Bodega Chacra kohta on siin.

James Suckling 94 points.