Pinot Noir “Cincuenta y Cinco”, Patagonia, Bodega Chacra 75cl
72,70 €
–
Marjasort | |
---|---|
Riik | |
Aasta | |
Tootja | |
Alkoholisisaldus | |
Regioon |
Kirjeldus
Cincuenta y Cinco on valmistatud 100% Pinot Noir viinamarjadest, mis pärinevad 1955. aastal istutatud veinipuudelt (kokku 6 ha). Viinamarjad koristatakse käsitsi ja automatiseeritud protsesse ei kasutata kogu veini valmistamise vältel. Peale mitmekordset sorteerimist suunatakse marjad täiskobaratena 200
liitristesse betoonmahutitesse, kus toimub käärimine 3 nädalat 26
kraadi juures. Mehhaanilist pressi ei kasutata, marjad purunevad oma
raskuse all, see meetod toob esile väga vanade viinapuude
elegantsed ja komplekssed tanniinid. Kui alkoholkäärmine on läbi, suunatakse 55% veinist gravitatsiooni jõul filtreerimata ja pressimata väikestesse Prantsuse tammevaatidesse 9-ks kuuks (20% uus tamm), 45% veinist seisab 9 kuud betoonmahutites, lõpuks veinid segatakse omavahel. Piero
eelistab Burgundia tamme, kuna see minimaliseerib oksüdeerumist ja
ei anna veinile edasi väga tugevat tamme nooti. Vein pudeldatakse
selgindamata ja filtreerimata.
Aroom on puhas, puuviljane, tunda on pipart, maitsetaimi, kaneeli, tsitrust, õrnalt maasikaid, küpseid kirsse, vaarikaid ja kakaod. Maitse on kuiv ja delikaatne. Tanniinid on pehmed ja siidised. Hea mineraalsus ja happesus. Järelmaitses on tunda tumedaid puuvilju, nahka ja vürtse. Serveerida 18 kraadi juures. Veini valmistatakse umbes 25 000 pudelit aastas.
“Perfumed and floral aromas of rose petals, rose hips, wild strawberries, raspberries, sliced mushrooms and orange zest. Bright and succulent with a medium body and very fine, firm tannins. Delightful citrus and crunchy red-fruit character with pretty rose-petal notes throughout. Drink from 2024. From biodynamically grown grapes.” James Suckling 98 points