Pinot Noir “Barda”, Patagonia, Bodega Chacra 75cl
42,50 €
–
Marjasort | |
---|---|
Riik | |
Aasta | |
Tootja | |
Alkoholisisaldus | |
Regioon |
Description
Barda on valmistatud 100% Pinot Noir viinamarjadest, mis pärinevad 20 aasta vanustelt veinipuudelt. Samuti kasutatakse veini valmistamiseks mõisa kahe esiveini “Treinta y Dos” ja “Cincuenta y Cinco” aedade saaki. Mõlemad veinid on oma nime saanud veiniaedade istutamise aasta järgi, vastavalt 1932 ja 1955. Viinamarjad koristatakse käsitsi ning automatiseeritud protsesse ei kasutata kogu veini valmistamise juures üldse. Viinamarjad eemaldatakse vartest, sorteeritakse hoolikalt ning suunatakse väikestesse betoonmahutitesse. Käärimine toimub roostevaba terasest mahutites loodusliku pärmi abil kokku 18 päeva, peale alkoholkäärimist suunatakse 60% veinist väikestesse Burgundia tammevaatidesse (10% uus tamm) ja 40% veinist betoonmahutitesse, kokku laagrdeuvad mõlemad veinid 9 kuud.
Barda aroomis on tunda delikaatset münti ja värsket puuviljasust. Maitse on elegantne, tunda küpseid ploome ja kirssi, natuke vürtsikust, karamelli ja koolat. Hea happesus ja mineraalsus, tanniinid on kerged ja siidised. Järelmaitse on kauakestev ja tunda on ürte ja lagritsat. Toitudest sobib hautatud lihaga, lõhega, peedi ja kitsejuustu salatiga ja lihaskastmes pastadega. Serveerida 17-18 kraadi juures. Bardat toodetakse umbes 70.000 pudelit aastas.
Bodega Chacra asub Rio Negro orus Põhja-Patagoonias ning kuulub Piero Incisa della Rocchetta’le (Piero vanaisa on maailmakuulsa Tenuta San Guido ja Sassicaia looja). Kõik mõisa veinid on valmistatud 100% biodünaamilisi ja orgaanilise printsiipe järgides!
Detailsem info Bodega Chacra kohta on siin
“This has aromas of currants, blueberries, cherry blossom, brewed tea, seashells and seaweed. Medium-bodied with very sleek tannins. Savory and succulent with excellent freshness. Hints of cocoa and tea at the end. Drink or hold. From biodynamically grown grapes.” James Suckling 93 points