Passamante Negroamaro, Salice Salentino DOC, Masseria Li Veli 75cl

19,80 

Marjasort

Aasta

Alkoholisisaldus

Tootja

Regioon

Riik

Tootekood: 1799 Kategooria:

Kirjeldus

Passamante on Masseria Li Veli kõige olulisem vein, valmistatud 100% Negroamaro viinamarjasordist, mis on korjatud viinamarjaaiast Cellino San Marco’s. Veiniaiad asuvad umbes 70 meetri kõrgusel merepinnast, pinnase koostises esineb savi ja lubjakivi. Veinipuude keskmine vanus on 10 aastat ning puud kasvavad põõsastena Settonce’i süsteemis, 5100 puud hektaril. Viinamarjad korjatakse septembri kahel viimasel nädalal, korjatakse käsitsi väikestesse kastidesse. Veinikeldris sorteeritakse marjad käsitsi liikuval konveierlindil, seejärel eemaldatakse kobaratelt varred ning need pressitakse. Käärimisprotsess toimub range kontrolli all, et saavutada võimalikult hea värvus, tanniinidestruktuur ja puuviljalisus, selleks kasutatakse nii veinivirde aereerimist kui ka üle-pumpamist. Temperatuur hoitakse vahemikus 27 – 31 kaardi, et säilitada marjade aromaatsust. Pärast alkoholkäärimise lõppemist suunatakse vein väikestesse 225 liitri suurustesse Prantsuse tammevaatidesse, kus toimub malolaktiline käärimine. Tammevaatides laagerdub vein 6 kuud, seejärel villitakse vein pudelitesse, kus vein rahuneb vähemalt 3 kuud. Passamante on värvuselt intensiivne kirgas rubiinpunane, aroom on külluslik ja püsiv, tunda värskeid magusaid puuvilju, õrnalt marjamoosi, kergelt vürtsi. Maitselt hea struktuuri ja balansiga, pehme ja elegantne, happesus ja värskus on väga hästi integreeritud pehmuse ja magususega, lõppmaitse väga pikalt püsiv. Ideaalne kaaslane juurviljasuppidega ja pirukatega, juurviljade baasil valmistatud eelroogadega, tomatikastme – või seenepastaga, valgest lihast roogadega, keskmiselt küpsete juustudega. Serveerida 16 – 18 kraadi juures. Vein on küps joomiseks kohe, kuid sobib suurepäraselt ka hoidmiseks järgmised 5 – 7 aastat. Vein on saanud oma nime mõisa läheduses asuva puudesalu järgi, kus kohalikud noored armastasid end uudistavate pilkude eest varjata (Pass-Amantes).

Masseria Li Veli asub Murge mäestiku lõunapoolseimal nõlvakul Puglia veinipiirkonnas Salice Salentino tsoonis. Masseria Li Veli kui veinimaja on loodud Sammarco, Maci ja Falvo perekondade ühise töö tulemusena. Täna kuulub veinimaja täielikult Falvo perekonnale ja veinimaja juhivad vennad Edoardo ja Alfredo Falvo. Projekti idee oli anda uus elu eelmise omaniku, kuulsa markii Antonio de Viti de Marco, unistusele muuta Li Veli võimsaimaks põllumajanduslikuks näidisvalduseks kogu Lõuna-Itaalias. Eelmise sajandi algusest pärit kivihooned ehitati uuesti üles ja laiendati, samas säilitati ehitiste originaalne stiil ja paigutus. 1999. aasta alguses oli mõisas 3 hektarit veiniaedu, tänaseks on istutatud kokku 53 hektarit, valdavalt Negroamaro, lisaks väikestes kogustes Primitivo, Susumaniello, Aleatico ja Cabernet Sauvignon viinamarjasordid, valgetest viinamarjadest kasvatatakse haruldast Verdeca’t. Väike osa Negroamaro veinipuid on ligi 50 aasta vanused.