Palazzo della Torre, Veronese IGT, Allegrini 75cl

32,50 

Marjasort

, , ,

Riik

Aasta

Tootja

Alkoholisisaldus

Regioon

Tootekood: 1324 Kategooria:

Kirjeldus

Palazzo della Torre on valmistatud 40% Corvina Veronese, 30% Corvinone, 25% Rondinella ja 5% Sangiovese viinamarjadest, mis pärinevad Podere Palazzo della Torre üksik-viinamarjaaiast Fumane di Valpolicella’st. Viinamarjaaed asub 240 meetri kõrgusel merepinnast ja see on istutatud ajavahemikul 1962 – 1989. Aed on ida vaatega, pinnas on väga mitmekesine, kuid põhiliselt kriidi ja lubjakivi segune. Viinapuude keskmine vanus on 22 aastat ja keskmine saagikus on 60 hl/ha kohta.

Antud veini valmistamismeetod on täielikult uudne ja mitte traditsiooniline. 70% koristatud viinamarjadest valmistatakse vein kohe, 30% viinamarjadest jäetakse 4 kuuks kuivama (appasimento). Pärast kuivamist viinamarjad pressitakse ja saadud mahl segatakse ülejäänud noore veiniga. Viinamarjad koristatakse käsitsi kahes etapis, septembri kolmandal nädalal koristatakse viinamarjad, mis jäetakse kuivama. Ülejäänud viinamarjad koristatakse käsitsi oktoobri keskel, varred eemaldatakse täielikult ja viinamarjad purustatakse. Käärimine toimub roostevaba terasest mahutites 25 – 33 kraadi juures ja matseratsioon kestab 10 päeva koos igapäevase ümberpumpamisega. Pärast esimese käärimise lõppemist jäetakse vein seisma kuni kuivamiselt tulnud viinamarjad purustatakse ja pressitakse. Seejärel segatakse veinid ja algab teistkordne käärimine roostevaba terasest mahutites 15 – 25 kraadi juures, kestes 5 päeva koos igapäevase ümberpumpamisega. Malolaktiline käärimine leiab aset viinamarjade koristusele järgneva aasta veebruari lõpus või märtsi alguses. Aprillis suunatakse vein tammevaatidesse, kus vein laagerdub 15 kuud. Pärast villimist küpseb vein pudelis veel 9 kuud.

Iseloomult täidlane, kuid samas äärmiselt pehme vein. Suurepärane kaaslane erinevate risotto’dega, (eriti nendega, mis on valmistatud sealihaga), grillitud või röstitud lihaga, samuti Veneto traditsiooniliste keedetud lihast roogadega. Serveerida 15 kraadi juures ja avada pudel vähemalt 1 tund enne serveerimist.

“Corvina, Corvinone, Rondinella and Sangiovese. In the past, all grapes were dried. Only Corvinone today is dried due to the large berry size and greater liquid-to-solid ratio. While the oak is evident, this is clearly a full-weighted wine built to age. With this in mind, it serves as a structural addendum rather than a scream. Dark saturated cherry notes, kirsch, licorice strap, black olive tapenade and alpine herb, bound to an edgy twine of tannins, with an underlying raft of freshness conferring a sappy, crunchy feel and fine length.” James Suckling 95 points