Niepoort Dry White Port 75cl

19,00 

Marjasort

, , , ,

Riik

Tootja

Alkoholisisaldus

Regioon

Tootekood: 911 Kategooria:

Kirjeldus

Valget porti võib lugeda portveini eraldiseisvaks liigiks. Valmistatakse sarnaselt traditsioonilise portveiniga, võimaldatakse ka mõningast kestade ja mahla kontakti, kasutades aga valgeid viinamarjasorte nagu Viosinho, Malvasia Fina, Gouveio, Codega ja Rabigato. Vein on laagerdunud tammevaatides 3.5 aastat. Valget portveini valmistatakse alates kuivast kuni väga magusani välja. Kuiva valget porti soovitatakse tarvitada jääga või soodaveega (kaunistuseks sidruniviiluga). Magusaid portveine sobib serveerida koos dessertidega.

Traditsiooniliselt serveeritakse portveini eine alguses aperitiivina või digestiivina eine lõpetuseks. Klassikalisteks kaaslasteks portveinile on juust või pähklid: juustudest sobivad suurepäraselt täidlaste ja puuviljaliste tawny portidega näiteks Stilton, Gorgonzola, portugali juustud St. Jorge, Serpa, Serra Azeitco, Ilha ja Castelo Branco, kreemikad juustud nagu näiteks Brie, Camembert, prantsuse Brillat Savarin, Edam, Bel Paese ja Moscarpone. Pähklivalik aitab portveinis välja tuua tema parimad omadused.