L’Arc, Métode Tradicional Brut Nature, Mas Goma 1724 75cl (BIO)
46,90 €
–
Marjasort | |
---|---|
Riik | |
Aasta | |
Tootja | |
Alkoholisisaldus | |
Regioon |
Description
L’Arc on valmistatud 100% Xarello viinamarjadest, mis on kasvanud ühes konkreetses Mas Goma mõisa “organic certified” savi-lubjakivi pinnasega aias. Veinipuud on enamus üle 70 aasta vanad, saagikus äärmiselt madal. Viinamarjad korjatakse käsitsi, iga puu mari-mari haaval. Valmistatud šampanjameetodil (metode tradicional), esimene fermentatsioon roostevaba terasest mahutites, seejärel seisab vein 3 kuud terastankides koos pärmisettega, teistkordne kääritamine pudelis pärmisettel minimaalselt 90 kuud, settest eemaldamine toimus jaanuaris 2022. Veinile ei ole lisatud dosage’i (Brut Nature), sulfiteid on kasutatud minimaalselt, veini ei filtreerita ega selgindata. Valmistatakse vaid erakordsetel saagiaastatel kui viinamarjadel on tavapärasest kõrgem happesus, väga limiteeritud kogused.
Värvuselt kuldsete varjunditega sügav kollane, peen ja püsiv mull. Aroom on väga komplekssne, selgelt eristub elav tsitruste noot, küpsete puuviljade nüanss on hästi integreeritud küpsemisel tekkinud röstitud saia ja sarapuupähkliga. Maitse on intensiivne, äärmiselt värske ja mineraalne, suurepäraselt integreeritud peenike õrn mull tekitab kerguse, keskmaitses rikkalik puuviljasus koos küpsemise nootidega, kreemjas tekstuur, lõppmaitse täidlane, püsiv, elegantne ja suurepärases tasakaalus.
Veini mineraalne ja kreemjas tekstuur sobib hästi küpsetatud linnulihast eelroogadega, küpsetatud või grillitud kalaga, mereandidest hautisega, tuunikala tartar’iga, suitsutatud kalaga, vürtsika Aasia köögiga, mitmesuguste nooremate juustudega. Soovituslik serveerimistempratuur on 10 kraadi. Veinil on väga hea küpsemispotentsiaal 5 – 10 aastat.