La Poja, Corvina Veronese IGT, Allegrini 75cl

161,50 

Marjasort

Riik

Aasta

Tootja

Alkoholisisaldus

Regioon

Tootekood: 1306 Kategooria:

Kirjeldus

La Poja on valmistatud 100% Corvina Veronese viinamarjadest, mis kasvavad 2,65 ha suuruses ajaloolises La Grola Podere viinamarjaaias, Sant’Ambrogio di Valpolicella’s, 310 meetri kõrgusel merepinnast. Istandus on loodud 1979. aastal ideega valmistada originaalset “ühe-viinamarjasordi” veini, ning selleks valiti piirkonna väärikaim Corvina viinamari, mis legendi kohaselt pärineb just sellelt mäetipult, kus asub tänane viinamarjaaed. Tulemuseks on esimene vein Valpolicellas, mis on valmistatud vaid Corvina Veronese viinamarjadest, jättes kõrvale kõik teised piirkonnale omased marjasordid. La Grola Podere viinamarjaaial on väga unikaalsed geograafilised ja klimaatilised tingimused, kagu suunaline vaade, kaltsiumirikas ja kivine, väga hea kuivendusega pinnas (78,5% kriiti, 16,78% aktiivkriiti), viinapuude keskmine vanus on 18 aastat ja keskmine saagikus on 39 hl/ha kohta (maksimaalne 50 hl/ha kohta).

Viinamarjade koristus toimub oktoobri lõpus, tagamaks viinamarjade täieliku küpsuse. Viinamarjadelt eemaldatakse varred täielikult ja seejärel need purustatakse. Käärimine toimub temperatuuril 25 – 33 kraadi roostevaba terasest mahutites, matseratsioon kestab 12 päeva, kord päevas ümberpumpamisega. Novembris suunatakse vein tammevaatidesse, kus ta laagerdub 19 kuud. Malolaktiline käärimine leiab aset koristusele järgneva aasta jaanuaris. Pärast villimist küpseb vein pudelis veel 17 kuud.

Iseloomult on vein täidlane, intensiivne ja elegantne, väljendades selgelt Corvina marjale ning viinamarjaaia “terroir’le” iseloomulikke nüansse, äärmiselt kõrge potentsiaaliga. Ideaalne kaaslane röstitud või küpsetatud punase lihaga või ulukilihaga, suurepärane pehmete, küpsete juustudega, samuti roogadega, kus on kasutatud Valpolicella valgeid või musti trühvleid. Serveerida 16 kraadi juures ja avada pudel vähemalt 1 tund enne serveerimist.

Decanter 95 p