Gusbourne Brut Reserve Vintage 2018, English Quality Sparkling Wine 75cl

73,10 

Marjasort

, ,

Riik

Aasta

Tootja

Alkoholisisaldus

Regioon

Tootekood: 130 Kategooria:

Kirjeldus

Gusbourne on Inglismaa üks prestiižemaid šampanja meetodil vahuveini valmistajaid. 2015. aastal valis International Wine & Spirits Competition (IWSC) Gusbourne Inglismaa parimaks veinitootjaks („English Wine Producer of the Year“) ja seda juba teist korda viimase kolme aasta jooksul (link).

Viinamarjad koristatakse eranditult käsitsi oktoobri alguses. Kogu toodang valmistatakse ainult oma aedade viinamarjadest, mis pressitakse täiskobaratena. Kääritamine toimub kontrollitud temperatuuril terasmahutites 10 päeva. Piiratud kogus veini suunatakse väikestesse tammevaatidesse, mida kasutatakse hiljem lõpliku segu tegemiseks.

Gusbourne Brut Reserve on valmistatud 46% Pinot Meunier, 35% Chardonnay ja 19% Pinot Noir viinamarjadest. Dosage on 8,9 g/l kohta ja vein on minimaalselt 24 kuud pudelis pärmisettel, esimene pudelisse villimine toimus 3. juunil 2019, disgorgement toimus 01.07.2021. Pärast settelt eemaldamist puhkab vein veel minimaalselt 3 kuud pudelis. Aroomis on tunda erksat sidrunit, valgeid luuviljalisi, värskelt küpsetatud saia, õunu ja küpsetatud õunakoogi nüansse. Maitse on värske, hea tsitruselise struktuuriga ning tunda on veel küpsetatud õunu, pirne, mett, sarapuupähkleid ja kaerahelbeid. Kokku valmistatakse umbes 16 500 pudelit aastas. 

Veinimaja asub Kagu-Inglismaal Kenti krahvkonnas Appledore külas 120 kilomeetri kaugusel Londonist. Neile kuulub Kentis 21 hektarit veiniaedu, kus pinnases on peamiselt savi ning sügavamal leidub ka liiva, merekarpe, liivakive ja rauamaake. Veiniaedade madal lõunapoolne asetus koos mere lähedusega (vähem kui 10 km) tagab viinamarjade regulaarse küpsuse. 2003 ostis Andrew Weeber Gusbourne valdused ning esimesed veinipuud istutati sellele järgneval aastal. Seega veini on seal valmistatud alates 2006. aastast.

Andrew eesmärk oli algusest peale teha midagi unikaalset ja pärast põhjalikke uurimustöid lasi ta veiniaeda istutada Burgundia kloonid, mis selle asukoha ja pinnasega ideaalselt sobivad. Burgundia kloonide saagikus on väga madal ning see võimaldab toota kõrge kvaliteedilist veini. Gusbourne valmistab šampanja meetodil kolme ainult aastakäigu vahuveini ning erakordsetel aastatel ka väga väikeses koguses kahte tavaveini.

Gusbourne veine serveeritakse Inglismaa parimates restoranides, hotellides ja eksklusiivsetes kaubamajades nagu näiteks Le Gavroche, Fat Duck, Dinner by Heston Blumenthal, Gordon Ramsay, The Dorchester, Fortnum & Mason, Selfridges jne.