First Day of Harvest Picual, Extra Vergin Olive Oil, Castillo de Canena 50cl
39,50 €
–
Marjasort | |
---|---|
Aasta | |
Regioon | |
Riik | |
Tootja |
Kirjeldus
First Day of Harvest on Castillo de Canena “special limited edition” ning käesolev “vintage” on 18. kord kui seda oliiviõli valmistatakse. Uus 2023. aasta silt on loodud tähistamaks Fernando Zóbel’i loomingut, abstraktset maalikunstnikku, kelle karjäär ulatus mitmele mandrile. See eriväljaande oliiviõli austab Zóbel’i renessanslikku vaimu ja tema pärandit kunsti – ja kultuurimaailmas.
Käesolev First Day of Harvest on valmistatud 2023. aastakäigu oliivide saagist, mis on pressitud esimese 24 tunni jooksul pärast nende korjamist. See unikaalne oliiviõli annab edasi intensiivse ja võimalikult värske lõhna – ja maitsebuketi. Valmistatud 100% Picual’i oliividest, happesus äärmiselt madal 0,13%. Oliiviõli on kuldne, roheliste varjunditega. Aroom on väga värkse ja puhas, tunda on artišokke, münti, rukolat, basiilikut ja rosmariini. Maitse on äärmiselt kontsentreeritud, tunda on värskeid herbe, tsitrust, rohelisi tomateid ning järelmaitses on meeldiv piprasus.
Castillo de Canena valdustel valmistati oliiviõli juba 1780. aastal, kuid firma nimi pärineb veelgi varasemast ajast – see on pandud 16. sajandist pärit Canena linnas asuva lossi järgi, kus Vañó perekond elab tänaseni. Oliiviõli valmistamise traditisioonid on rännanud läbi mitme põlvkonna tänaseni. Vañó perekonna 1500 hektari suurused valdused asuvad Jaéni piirkonnas Andaluusia maakonnas. Tänapäeval valmistakse selles piirkonnas 75% kogu Hispaania oliiviõlist ning Jaéni tuntakse kui maailma oliiviõli pealinna. Sealne mägine maastik ja soodsad klimaatilised tingimused teevad paljude kriitikute arvates sellest piirkonnast maailma parima oliiviõli valmistamise koha.
Castillo de Canena on perefirma, mis keskendub ainult kõige kõrgema kvaliteediga extra virgin oliiviõli tootmisele. Oliivipuud kasvavad rahus ning saavad toiduks vett lähedal asuvast jõest. Oliivid koristatakse käsitsi novembri algusest kuni veebruarini. Selle perioodi vältel kontrollitakse pidevalt oliivide küpsust ning iga puu puhul otsustakse eraldi, millal on õige aeg koristuseks. Peale koristust viiakse oliivid vähem kui 3 tunni jooksul veskisse purustamisele, et tagada värskus, aromaatsus ja madal happesus. Veskisse saabudes oliivid puhastatakse ning jahvatatakse massiks. Kõik Castillo de Canena oliiviõlid valmistakse külmpressimise meetodil, mis tähendab, et oliiviõli on valmistatud ainult värsketest oliividest ja tegemist on esimesest pressist saadud õliga. Oliiviõli hoitakse temperatuurikontrolliga terasmahutites, mis tagab toote värskuse ka pudeldamise hetkel. Pudelisse villimisel lisatakse väga väike kogus lämmastikku, mis kaitseb õli oksüdatsiooni ja riknemise eest. Viimane samm eristab Castillo de Canena õlisid enamus teistest tootjatest.