Family Reserve Picual, Extra Vergin Olive Oil 50cl

26,60 

Marjasort

Riik

Tootja

Alkoholisisaldus

Regioon

Tootekood: 1448 Kategooria:

Kirjeldus

Valmistatud 100% Picual’i oliividest, happesus äärmiselt madal 0,12%. Hispaanias moodustab see sort 50% kogu tootmisest ning enamasti tulevad nad Jaén’i ümbrusest. Need oliivid on suured, väljavenitatud kujuga ja väikse tipuga otsass. Castillo de Canena Family Reserve Picual on ilusa, puhta, intensiivse ja kuldkollase värvusega, kust kumavad läbi ka rohekad varjundid. Aroom on väga värske, tunda on värskelt niidetud muru, heina, tüümiani, rosmariini, rukolat, eukalüpti ja artišokke. Maitse on pehme ja heas tasakaalus. Tunda on mandleid, muru, mandleid, tomatilehti, õuna ning järelmaitses kerget vürtsikust.

Castillo de Canena valdustel valmistati oliiviõli juba 1780. aastal, kuid firma nimi pärineb veelgi varasemast ajast – see on pandud 16. sajandist pärit Canena linnas asuva lossi järgi, kus Vañó perekond elab tänaseni. Oliiviõli valmistamise traditisioonid on rännanud läbi mitme põlvkonna tänaseni. Vañó perekonna 1500 hektari suurused valdused asuvad Jaéni piirkonnas Andaluusia maakonnas. Tänapäeval valmistakse selles piirkonnas 75% kogu Hispaania oliiviõlist ning Jaéni tuntakse kui maailma oliiviõli pealinna. Sealne mägine maastik ja soodsad klimaatilised tingimused teevad paljude kriitikute arvates sellest piirkonnast maailma parima oliiviõli valmistamise koha.

Castillo de Canena on perefirma, mis keskendub ainult kõige kõrgema kvaliteediga extra virgin oliiviõli tootmisele. Oliivipuud kasvavad rahus ning saavad toiduks vett lähedal asuvast jõest. Oliivid koristatakse käsitsi novembri algusest kuni veebruarini. Selle perioodi vältel kontrollitakse pidevalt oliivide küpsust ning iga puu puhul otsustakse eraldi, millal on õige aeg koristuseks. Peale koristust viiakse oliivid vähem kui 3 tunni jooksul veskisse purustamisele, et tagada värskus, aromaatsus ja madal happesus. Veskisse saabudes oliivid puhastatakse ning jahvatatakse massiks. Kõik Castillo de Canena oliiviõlid valmistakse külmpressimise meetodil, mis tähendab, et oliiviõli on valmistatud ainult värsketest oliividest ja tegemist on esimesest pressist saadud õliga. Oliiviõli hoitakse temperatuurikontrolliga terasmahutites, mis tagab toote värskuse ka pudeldamise hetkel. Pudelisse villimisel lisatakse väga väike kogus lämmastikku, mis kaitseb õli oksüdatsiooni ja riknemise eest. Viimane samm eristab Castillo de Canena õlisid enamus teistest tootjatest.

Flos Olei on maailma tunnustatuim rahvus- vaheline extra virgin oliiviõlide teatmik. Rohkem kui 50 maailma parimat oliiviõli eksperti degusteerib 6 kuu jooksul rohkem kui 3500 erinevat õli, mis pärinevad umbes 45 riigist.

Flos Olei Guide 2020 – 100 p.
Flos Olei Guide 2021 – 100 p. Hall of Fame + Highest Score + Best EVOO + Best Olive Company
Flos Olei Guide 2022 – 100 p. Hall of Fame
Flos Olei Guide 2023 – 100 p. Hall of Fame
Flos Olei Guide 2024 – 100 p. Hall of Fame