Famille Perrin Réserve Rouge, Cotes du Rhone AC, Famillle Perrin 75cl
18,20 €
–
Marjasort | |
---|---|
Aasta | |
Alkoholisisaldus | |
Regioon | |
Riik | |
Tootja |
Kirjeldus
Famille Perrin Réserve Rouge on valmistatud 60% Grenache Noir, 20% Syrah ja 20% Mourvedre viinamarjadest. Grenache tuleb Perrin’i perekonnale kuuluvast Grand Prebois viinamarjaaiast Oranges ja Syrah põhjapoolsest Vinsobres’i veiniaiast. Grand Prebois aias on savine lubjakivi koos jämeda kruusaga, Vinsobres aias on järsud terrassid, kus on hulgaliselt kvartskivi ja lubjakivikruusa.
Viinamarjade koristuse õige aeg tehakse kindlaks marjade küpsuse kontrollimisega (analüüsid ja maitsmine), veinimajja saabudes kobarad sorteeritakse ja eemaldatakse varred. Veinivirde käärimine toimub temperatuurikontrolliga 150 hl ja 190 hl suurustes terasest mahutites, parema värvuse saamiseks rakendatakse ka marjamahla pumpamist veinimütsile (üle-pumpamine/pump-over). Pärast mahla eraldamist tahketest osadest toimub malolaktiline käärimine ja seejärel suunatakse vein laagerduma. Vein laagerdub kokku 12 kuud, 20% veinist laagerdub tammevaatides ja ülejäänud terasest mahutites, lõpuks vein selitatakse ja villitakse pudelisse.
Famille Perrin Réserve Rouge on kindlasti “Côtes du Rhône par Excellence”. Isuäratav ja mahlane vein, millel on värskendav puuviljalisus ja rikkalik maitse, suurepärane igapäevavein, mis peaks alati veinikapis ootamas olema. Värvuselt sügav rubiinpunane purpuri varjundiga, aroom avaneb rikkaliku puuviljade, mustade marjade ja delikaatsete vürtside kombinatsiooniga, maitse on velvetise tekstuuriga, väga elegantne, peened ja ideaalselt integreeritud tanniinid, hästi balansseeritud segu mustadest metsamarjadest, suurepärasest happesusest ja energilisest värskusest. Lõppmaitse on kauakestev, harmooniline ja delikaatse kanarbikutaimede nüansiga. Suurepärane kaaslane küpsetatud punasest lihast toitudega, praetud lambalihaga, grillitud sealihaga vürtsikas marinaadis, magustoitudest pakkuda šokolaadi-fondant’iga. Serveerida 18 kraadi juures.
“Refined on the nose with cherries, blueberries, herbs and warm spices. Medium body with very fine tannins. Textural and velvety with poise and vitality. Flavorful finish with a peppery lift.” James Suckling 91 points