Esprit Rouge, Cotes du Rhone AC, Brotte 75cl

14,10 

Marjasort

,

Riik

Aasta

Tootja

Alkoholisisaldus

Regioon

SKU: 502 Category:

Description

Esprit Barville Rouge valmistamiseks kasutatavad viinamarjad pärinevad põhiliselt Vaucluse’i maakonna lõunaosast, Rhone’i jõe vasakult kaldalt ja osaliselt kasutatakse ka parima kvaliteediga Grenche marju, mis on kasvanud Laurent Brotte´i perele kuuluvast Domaine Barville veinimõisas Chateauneuf-du-Pape’is. Viinapuud kasvavad savi-lubjakivi segustel terrassidel ja nõlvakutel, mõnes kohas ka liivasel-lammisettelisel pinnasel. Vein on valmistatud 90% Grenache ja 10% Syrah viinamarjadest, viinapuude keskmine vanus on 40 aastat, osades aedades kuni 50 aastat, saagikus jääb 40 hl/ha kohta.

Veinivalmistamine toimub traditsiooniliste meetodite järgi, viinamarjad koristatakse käsitsi kui need on saavutanud maksimaalse küpsusastme. Pärast õrna pressimist (ilma varte eemaldamiseta) kääritatakse veinivirret 15 – 20 päeva emailitud raudbetoonmahutites, 28 – 32 kraadi juures. Ümberpumpamine toimub 2 korda päevas ja malolaktiline käärimine leiab aset traditsioonilistes mahututites. Pärast käärimisprotsessi lõppemist laagerdatakse veini suurtes tammevaatides 12 kuud ja pärast villimist küpseb vein pudelites veel minimaalselt 6 kuud.

Värvuselt intensiivne rubiinpunane, punase telliskivi varjunditega. Aroomis on tunda erinevaid vürtse (tüümian, erinevad piprad) ja ka pinnase noote. Maitse on soe ja elegantne, delikaatsete tanniinidega, lõppmaitses tunda alusmetsa hõngu. Serveerida 16 – 18 kraadi juures punasest lihast roogadega, kas kastmes või siis grillituna ning fermenteeritud juustudega.

James Suckling 89 p