El Mural, Métode Tradicional Brut Nature, Mas Goma 1724 75cl (BIO)

27,60 

Marjasort

Riik

Aasta

Tootja

Alkoholisisaldus

Regioon

SKU: 1474 Category:

Description

El Mural on unikaalne vein, mis valmistatakse 100% Xarello viinamarjadest, mis on korjatud ühest väiksest bio-sertifitseeritud veiniaiast Mas Goma valdusel, veinipuud on enamus rohkem kui 70 aastat vanad, veiniaia pinnases savi-lubjakivi. Veini valmistamise protsessi sekkutakse minimaalselt, käärimisprotsessi alustamiseks ei kasutata pärmikultuure, käärimine algab iseenesest loodusliku pärmi abil, veinivalmistamise protsessis ei kasutata ühtegi keemilist komponenti. Veini teistkordne käärimine koos pärmisettega kestab pudelis minimaalselt 18 kuud, veinile ei ole lisatud ühtegi grammi suhkrut (dosage) ega sulfiide, naturaalne jääksuhkur veinis on alla 2 grammi liitri kohta. Unikaalne Natural Brut Nature.

Veinil on rohekate varjunditega kahvatu-kollane värvus, väga peen ja püsiv mull moodustab koheva vahukrooni. Aroom on väga värske ja puhas, domineerivad aromaatsed puuviljad nagu küps pirn ja õun, floraalne nüanss toob värskust veelgi. Maitses on intensiivne puuviljasus, mida tasakaalustab elegantne happesus, vein on balansseeritud ja kompleksne, mull on hästi integreeritud ja loob taustal hea elava energia. Järelmaitse on kauakestev ja elegantne, kreemika struktuuriga, eristuvad värsked ürdid, delikaatne röstisus, suurepärane värskus.

Äärmiselt mitmekülgne vein, mis sobib väga laia valiku toitudega. Veini võib nautida ilma toiduta, sobib hästi aperitiivina, suurepärane kaaslane erinevate värskete suupistetega, samuti mereandidega: värsked kvaliteetsed austrid, hautatud sinimerekarbid, küpsetatud koorikloomad. Tugevama maitsega toitudest serveerida koos tomati-küüslaugu bruchettaga, maksa pate’ga, praetud hanemaksaga, keskmiselt küpsete juustudega.

Mas Gomà 22 hektari suurune veinivaldus asub Penedèsi piirkonna südames, Les Cabanyes’is, 50 km Barcelonast lõunasse. Veinipuud on väga vanad, kõige nooremad umbes 40 aastat ja vanimad ligi 75 aastat vanad. Veinipuud annavad väga kõrgekvaliteedilist saaki ja neil on looduslikult madal saagikus. Vendrelli perekond on viinamarjakasvatusega piirkonnas tegelenud juba 16. sajandist saadik, Mas Gomà valdused ostsid nad 1916. aastal, 2009. aastal alustati ka oma nime all veini tootmist. Tegemist on tõelise käsitöö-veinimajaga, nende aastane toodang on kokku vaid 40,000 pudelit.