Eiswein, Burgenland, Kracher 37,5cl

58,00 

Marjasort

Aasta

Alkoholisisaldus

Regioon

Riik

Tootja

Tootekood: 405A Kategooria:

Kirjeldus

Üle mitme aasta valmistas Gerhard Kracher 2023. aastal jälle oma kuulsat Seewinkel’i Eiswein’i (jääveini), saadi väga väike kogus, vaid 4000 väikest pudelit. Kas ja millal seda on võimalik jälle teha on kahjuks ebaselge. Kracher’i pere on Eiswein’i Burgenlandis valmistanud aastakümneid, kuid kahjuks tänu muutuvatele ilmastikutingimustele ja soojadele talvedele on seda üha keerulisem teha kuna talvised temperatuurid ei lange enam vajalikule tasemele ja marjade korjamisel ei moodustu piisavalt jääd. Pole külma … pole veini ja tingimused Eiswein’i valmistamiseks peavad olema ideaalsed. Piirkonna regulatsioonide järgi tohib jääveini valmistamiseks marjad korjata alles siis kui väljas on vähemalt -7 kraadi külma. Kui 80ndatel ja 90ndatel tehti Eiswein’i 8 aastal 10st, siis täna 3 aastal 10st. 2023. aastakäigu Eiswein’i viinamarjad korjati 4. detsembri hommikul ning korjet alustati kell 4:00 hommikul. 100% Grüner Veltliner viinamarjad pressiti kui need olid täiesti külmunud ja tulemuseks oli rikkalik ja kontsentreeritud nektar. Pärast alkoholkäärimist on veini hoitud 24 kuud roostevabaterasest vaatides. Veinil on happesus 6.6 g/l kohta, jääksuhkur 172.2 g/l kohta.

Värvuselt särav õlekõrre-kollane rohekate varjunditega. Aroomis greipfruut, tsitrused, küps virsik, ananass, eksootilised puuviljad, kuldne melon, leedriõis. Maitse on värske ja puuviljaline, tunda ananassi ja eksootilisi puuvilju, kontsentreeritud rikkalik magusus on balansseeritud elava happesusega, väga kauakestev lõppmaitse, kus tunda delikaatset mee nüanssi.

Ideaalne kaaslane crème brulee’ga, õuna – või aprikoosimoosiga serveeritud pannkookidega, sinihallitusjuustuga, kvaliteetse jäätisega, puuviljasorbeega. Soovitatav serveerimistemperatuur on 10 – 12 kraadi. Veinil on keldris hoiustamise potentsiaal 15+ aastat.