Domaine de la Solitude, Pessac-Leognan 75cl

43,90 

Marjasort

, ,

Riik

Aasta

Tootja

Alkoholisisaldus

Regioon

SKU: 644 Category:

Description

Domaine de la Solitude asub Gironde’i piirkonna Landes’i regioonis, mõis on erakordne oma ajaloo poolest, siin on asunud rohkem kui 150 aastat Püha Õdede ordu. Mõisa ajalugu ulatub tagasi 1820. aastasse kui Pierre Bienvenu Noailles, tollane Bordeaux piiskopkonna preester, mõisa ostis ja sinna Bordeaux Püha Perekonna kodu asutas, täna võib Püha Perekonna harusid leida 24-st erinevast riigist. 1993. aastal, eesmärgiga pühenduda täielikult usulisele tegevusele, palusid Pühad Õed võtta mõisa juhtimine üle Bernard’i perekonnal, kes on ühe kuulsama ja prestiiûikama Pessac-Leognan’i veinimõisa Domaine de Chevalier omanikud. Olivier Bertrand rakendab Solitude’is nn. “cru classe” mõisa juhtimismeetodeid nagu tema enda mõisaski.

Viinamarjade koristus toimub käsitsi 3-s etapis nagu ka Domaine de Chevalier’s, samuti on veinivalmistamistehnikasse suunatud märkimisväärseid investeeringuid, uus suruõhupress, roostevaba terasest kääritamistankid, uued tammevaadid. Mõisa viinapuuaiad hõlmavad kokku 27 hektarit, sellest 20 hektarit katavad punased viinamarjasordid ja 7 hektarit valged viinamarjasordid nagu Sauvignon Blanc ja Semillon. Pinnas on kruusa ja liiva segu, settelise savi aluspõhjal. Mõisa punane vein on valmistatud 65% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot, 5% Cabernet Franc viinamarjadest, kasutatakse vaid ideaalse küpsusastmega kõige tervemaid marju, matseratsioon ja fermentatsioon leiavad aset 150 hektoliitri suurustes termokontrolliga roostevaba terasest mahutites 32 kraadi juures 3 nädalat, vein laagerdub barrique tammevaatides 12 kuud. Veini selitamine munavalgetega, enne villimist rakendatakse ka õrna filtreerimist.

Värvuselt on vein ilus violetne-punane, intensiivse ja keeruka aroomiga, eristuvad mustsõstar, kirss ja põldmari, alusmetsa hõngu ja sadulanahka. Maitselt täidlane, väga elegantne, balansseeritud ja ümar. Suurepärane kaaslane erinevate liharoogadega, nii linnu kui loomalihaga kui ka metsloomalihaga, samuti erinevate hautistega, küpsetatud juurviljadega, pehmete kreemikate juustudega. Serveerida 18 – 19 kraadi juures. Veini küpsuse tipp saabub umbes 6 – 8 aasta pärast, potentsiaali hoidmiseks umbes 10 – 15 aastat.

Wine Spectator 89-92 p
James Suckling 90 p
Jancis Robinson 16,5 p (20 max)