DaGromis, Barolo DOP, Gaja 75cl
141,90 €
–
Marjasort | |
---|---|
Aasta | |
Alkoholisisaldus |
Kirjeldus
1995. aasta jaanuaris omandas Gaja perekond Dagromis’e veinimaja La Morra’s, Barolo DOCG tsoonis. Dagromis’e koosseisu kuulub 10 hektari suurune üliväärtuslik Cerequio valdus, mida loetakse üheks parimaks kasvukohaks terves piirkonnas. Cerequio valduse koosseisu kuuluvast Conteisa viinapuuaiast valmistatakse täna samanimelist Gaja single-vineyard Nebbiolo veini. Cerequio endised omanikud olid ettevõtjad Marengo-Marenda ja nad müüsid Gaja’le oma marjasaagi alates 1989. aastast, mõned aastad hiljem müüdi kogu tootmine koos viinamarjaaedadega Gaja’le.
Täna on Dagromis’e veinivaldusse koondatud kogu Gaja perekonna Barolo tootmine. Õnnetusena hävitas rahe 1995. ja 1996. aastal kogu saagi ning esimesed Gaja enda valmistatud Dagromis Barolo’d valmisid 1997. aastal. Veini valmistamiseks kasutatakse 100% Nebbiolo viinamarju, mis pärinevad kahelt kasvualalt, 50% kõrgelt hinnatud Cerequio’st ja 50% Silio’st. Mõlemad aiad asuvad Barolo veinipiirkonna La Morra osas ja kummagi pinnases domineerib kaltsiumirikas savi. Käärimisprotsess ja matseratsioon leiavad aset kontrollitud temperatuuriga roostevaba terasest mahutites 28 kraadi juures ja see kestab 3 nädalat. Seejärel laagerdub vein väikestes “barrique” tammevaatides 12 kuud ja traditsioonilistes suurtes tammemahutites veel 12 kuud.
Iseloomult on vein väga elegantne, La Morra terroir iseloomujoontega. Värvus on intensiivne rubiin-punane, aroom on täidlane ja rikkalik, tunda erinevaid metsamarju, mustsõstart, mustikaid ja taimseid nüansse, samuti lagritsat, kuivatatud ürte ja vürtse, mis tungivad aroomi avanedes rohkem esile. Maitselt jõuline, suurepärase struktuuri ja rikkaliku pehmusega, kauakestva lõppmaitsega. Väga kõrge vananemispotentsiaaliga, mis võib küündida isegi 25 – 30 aastani.