Crianza, Rioja DOC, Heraclio Alfaro 75cl

15,10 

Marjasort

,

Riik

Aasta

Tootja

Alkoholisisaldus

Regioon

Tootekood: 1408 Kategooria:

Kirjeldus

Heraclio Alfaro on Terras Gauda Group’i uus veiniprojekt Rioja’s, mille esimene aastakäik tuli turule 2018. aastal. Veiniprojekt on oma nime saanud kuulsa Hispaania lennunduse teerajaja Heraclio Alfaro Fournier järgi, leiutaja ja insener kes on andnud hindamatu panuse maailma aeronautika loomisele.

Heraclio Alfaro valdused asuvad Rioja idaosas ja need hõlmavad kokku 110 hektari suuruse maaala, veinitootmise süda on Finca El Estarijo veinimaja, mille ümber kasvab 30 hektarit veiniaedu, mis on istutatud 40 aastat tagasi. Veiniaiad asuvad 750 meetri kõrgusel merepinnast ja asuvad Sierra de la Hez’i mäe jalamil. Veiniaedade pinnases esineb rohkesti suuri kive ja mullastik on keskmiselt viljakas andes suurepärase kvaliteediga marjasaaki. Kasvatatakse valdavalt Tempanillo viinamarju, lisaks kasvatatakse ka pisut Graciano ja Garnacha viinamarja, mida traditsiooniliselt kasutatakse Rioja punaveinide valmistamisel.

Heraclio Alfaro Crianza esimene aastakäik oli 2015. Vein on valmistatud 90% Tempranillo viinamarjast, 10% ulatuses lisatakse Graciano ja Garnacha viinamarju. Kõik viinamarjad koristatakse käsitsi, korjatakse terved kobarad, need sorteeritakse liikuvalt konveieril ja sorteerimislaudadel, terved kobarad liiguvad gravitatsiooni abil roostevabast terasest käärimismahutitesse, fermentatsioon kestab 20 päeva. Pärast alkoholkäärimise lõppu suunatakse vein keskmise röstiga tammevaatidesse, kus vein laagerdub 12 kuud (crianza).

Vein on stiililt rikkalik, balansseeritud ja väga omapärane, spetsiaalselt valitud tammevaadid annavad veinile pehme tanniinsuse ja suurepäraselt integreeritud delikaatse tammevanilje nüansi. Veinil on sügav rubiinpunane värvus, aroom on väga värske ja puuviljane, selge ja otsekohene, küpsed mustad marjad, marjamoos, soojad vürtsid, delikaatne röstine tammevanilje. Maitse on väga mahlane ja värske, tasakaalustatud happesus, tihe ja kontsentreeritud, lõppmaitse värske, elegantne ja kauakestev.

Sobib hästi traditsiooniliste hautiste ja pajaroogadega, grillitud või küpsetatud lihaga, ahjus küpsetatud tugevamaitselise kalaga (eriti tursaga), seentest valmistatud kastmetega, rammusate pirukatega (näiteks liha ja juurviljadega). Soovitav on serveerida 14 – 16 kraadi juures ja veini küpsemispotentsiaal on 4 – 6 aastat.