Chateau Rozier-Joubert, Bordeaux Superieur AC 75cl

15,70 

Marjasort

, ,

Aasta

Alkoholisisaldus

Regioon

Riik

Tootja

Tootekood: 618 Kategooria:

Kirjeldus

Chateau Rozier-Joubert on ajalooliselt tuntud ka kui Chateau des Arras. See oli aadlimaja, mis oli oma algusaastel ehitatud sõjaväe eelpostiks. Valdust ümbritses sügav vallikraav ja seda oli võimalik ületada alla lastava silla kaudu. Rozier perekond ostis mõisa 1899. aastal ja mõisas viidi läbi hulgaliselt ümberehitustöid, istutati veiniaiad ja peahoonele ehitati juurde kaks suurt treppi, mis viisid peaukseni. Mõisa valitsesid järgnevatel aastatel kaks põlvkonda advokaate, nende hulgas ka Jean Rozier, kellest sai üks suurimaid Bordeaux veinide saadikuid maailmas ja ta kirjutas mitmeid raamatuid veiniaedade harimisest ja ka veinikaubandusest. Tänapäeval on mõisas omavahel segunenud ajalugu ja kaasaeg, mõisas tegutsevad täna Rozier suguvõsa otsesed järeltulijaid Anne-Cécile ja Marie-Caroline.

Mõis asub Bordeaux Superieur klassifikatsiooniga piirkonnas Dordogne jõe paremal kaldal Saint-Gervais’i linnakese lähedal. Valdus koosneb kokku 30 hektarist, veiniaedade keskmine vanus on 55 aastat, pinnases põhiliselt mudane savi-liiva segu, mõisas järgitakse hoolega jätkusuutliku põllumajanduse põhimõtteid. Vein valmistatakse 60% Merlot, 20% Cabernet Sauvignon ja 20% Cabernet Franc viinamarjadest. Viinamarjad korjatakse erinevatest aedadest eri aegadel, sõltuvalt sellest millal konkreetne sort ideaalselt küpseks saab. Viinamarjad valitakse ja sorteeritakse juba veiniaias ja selekteeritakse hiljem veelkord ka veinimajas, selle veini valmistamiseks kasutatakse kõige parema kvaliteediga ja ka kõige rikkalikuma maitsega viinamarju. Alkoholkäärimine toimub roostevaba terasest mahutites, kääritamise ajal rakendatakse ka “pump-over” meetodit, mis annab veinile parem värvi, rikkalikuma aroomi ja maitse. Pärast alkoholkäärimise lõppemist küpseb vein värskuse säilitamiseks betoonist mahutites, kokku 12 kuud.

Veinil on särav rubiinpunane värvus. Aroom on väga värske ja külluslik, eristub põnev karamell ja Morello kirsi nüanss. Maitse on mahlane ja ümar, pisut isegi kreemine, rikkalikult puuviljaline. Järelmaitse mõnusalt värske koos küpsete tanniinidega, pikalt püsivas järelmaitses suurepärane värskus. Serveerida jahedal toatemperatuuril 17 – 19 kraadi, toitudest sobib hästi grillitud lihaga, lihaga või juurviljadega täidetud pirukatega, pizza’ga, küpsetatud kanaga. Vein on joomiseks küps, parim järgneva 5 aasta jooksul.