Chateau de Beaucastel, Chateauneuf-du-Pape AC, Famille Perrin 75cl (BIO)
153,50 €
–
Marjasort | Grenache, Bourboulenc, Cinsault & Vaccarese, Clairette, Counous, Muscardin, Picardan, Picpoul, Roussanne, Terret Noir, Mourvedre, Syrah |
---|---|
Riik | |
Aasta | |
Alkoholisisaldus | |
Regioon | |
Tootja |
Description
Chateau de Beaucastel’i veinimõis asub 5 kilomeetri kaugusel Orange linnakesest kagus, Chateauneuf-du-Pape’i veinipiirkonna põhjaosas. Valduse viinapuuaedades kasvavad 70 hektaril punased viinamarjasordid ja 7 hektaril valged marjasordid. Viinapuuaedade pinnase moodustavad ladestunud settekivimid ja suured ümarad kivid iidsel merepõhjal. Veinimõisas kasvab ja veini valmistamiseks kasutatakse kõiki Chateauneuf-du-Pape veinipiirkonna seadustega lubatud 13 viinamarjasorti. Unikaalse kompositsiooni moodustavad 30% Mourvedre, 30% Grenache, 10% Syrah, 10% Counoise, 5% Cinsault, ülejäänud 15% ulatuses kasutatakse valgeid ja punaseid viinamarjasorte nagu Vaccarese, Terret Noir, Muscardin, Clairette, Picpoul, Picardan, Bourboulenc ja Rousanne.
Viinapuuaedade keskmine vanus on 50 aastat ja saagikus ei ületa kunagi 30 hektoliitrit hektari kohta ning on sageli palju madalam. Viinapuuaedade harimisel rakendatakse orgaanilise põlluharimise põhimõtteid. Kõik viinamarjad koristatakse ja sorteeritakse käsitsi. Veini valmistamisel rakendatakse nn. kiir-kuumutamise meetodit, terved viinamarjad kuumutatakse hetkeks 80 kraadini ja seejärel jahutatakse maha 20 kraadini. Sellele järgneb traditsiooniline veinivalmistamine, enamus viinamarjasorte leotatakse ja kääritatakse eraldi, leotus ehk matseratsioon kestab 12 päeva ja leiab aset pealt avatud puidust mahutites Syrah ja Mourvedre puhul, ülejäänud marjasortidel raudbetoonist mahutites. Pärast malolaktilise käärimisprotsessi lõppu veinid segatakse omavahel (assamblage). Noor vein laagerdub seejärel 12 kuud suurtes 40 hektoliitri suurustes tammevaatides ning sette eemaldamiseks veinist kasutatakse munavalgeid, lisaks küpseb vein pudelis mõisa keldrites veel minimaalselt 12 kuud.
Vein on värvuselt väga tume punane, aroom on kompleksne, väljendades endas punaseid puuvilju ja marju, loomanahka, trühvlit ja muskust. Maitses tunda piprasust, lagritsat ja muid vürtse. Soovitav serveerimistemperatuur on 15 kraadi juures. Suurepärane kaaslane linnuliharoogadega, küpsetatud loomalihaga, punasest lihast hautistega, keskmiselt küpsete juustudega.
“Very dense black-fruit aromas, but also licorice, an entire microcosm of spice and a whiff of smoked bacon. Very dense and meaty with an incredible tannin structure that enables this to be simultaneously very big and elegant. Super-long finish with enormous mineral freshness. Drink or hold.” James Suckling 97 points
“Fresh and bright nose, then a palate with exceptionally smooth and fine tannins, lovely acidity and notes of blackberry and raspberry juice. Particularly fine, elegant and balanced this year. Grenache and Cinsault fermented in cement, Syrah and Mourvèdre fermented in foudre. Drink 2028 – 2042.” Decanter 96 points
“The 2020 Châteauneuf Du Pape has lots of Mourvèdre character in its bright red and blue fruits as well as spice, pepper, and assorted meaty nuances. With medium to full-bodied richness on the palate, it shows the fresh, elegant, yet still nicely concentrated style of the vintage and is unquestionably another impressive, classic vintage for this cuvée. It should offer some pleasure in its youth as well as evolve for 20+ years in cold cellars.” Jeb Dunnuck 93-95 points
“Deep ruby colour. Full of raspberry, strawberry and darker blackberry fruit on the nose. Underneath, there are hints of garrigue, white pepper, and the slightest hint of earthy spices. The palate is silky yet robust. Fine, ripe but persistent tannins are mouthcoating but matched by powerful fruit. Full bodied, yet incredibly refined, the flesh here is always carefully considered and precise. Layered and expansive at the finish, there is great promise from this new iteration of Beaucastel.” Thomas Parker 95 points