Chateau d’Anglés “Classique” Rouge, Languedoc La Clape AC, Eric Fabre
15,50 €
–
Marjasort | |
---|---|
Riik | |
Aasta | |
Tootja | |
Alkoholisisaldus | |
Regioon |
Description
Vein on valmistatud 40% Syrah, 40% Grenache ja 20% Mourvedre viinamarjadest. Syrah viinamari annab veinile vürtsikust ja puuviljasust, Grenache ümarust ning Mourvedre annab struktuuri ja La Clape’i piirkonnale omase värskendava mündi nüansi. Veiniaedade saagikus on 35 hektoliitrit hektari kohta. Veiniaiad asuvad La Clape’i mäe nõlvadel, kus pinnas on peamiselt lubjakivine. Selle piirkonna kliima on väga päikeseline (310 päeva aastas) ja kuiv, kuid ööd on jahedad tänu mere lähedusele ja aedade kõrgusele merepinnast. Tänu sellele saavutavad viinamarjad vajaliku küpsuse aeglaselt.
Viinamarjad koristatakse käsitsi kahe kuu jooksul. Toimub täielik viinamarjade eemaldamine vartest ning leotamise protsess on väga pikk, kestes 30 päeva. Veini hoitakse terasmahutites 18 kuud. Veini ei selgindata ega filtreerita. Värvuselt on vein tumepunane, isegi mustja varjundiga. Aroomis on tunda küpseid punaseid ja musti puuvilju (mustsõstar), pipart ja lagritsat. Maitselt on vein äärmiselt pehme, puuviljane ja siidiste tanniinidega.
Noorena on vein värske ja puuvijlane, muutudes kompleksemaks 5 aasta jooksul. Vananemispotentsiaal on 8-10 aastat. Toitudest sobib külmade liha baasil tehtud eelroogadega, grillitud lihaga ning erinevate juustudega. Parim serveerimistemperatuur on 18 kraadi ning soovitav on vein tunnike enne serveerimist avada.
Eric Fabre ostis Chateau d’Angles veinimõisa 2002. aastal ja vaid mõne aasta jooksul said nende veinid maailmakuulsaks. Eric on töötanud varasemalt 8 aastat Château Lafite Rothschildi tehnilise direktorina. Château d’Anglès asub kuulsal La Clape platool, mis on omandamas esimesena Languedoc’is grand cru staatust. Veinimaja praegune kogutoodang on ainult 200 000 pudelit.
Veiniajakiri Decanter on kirjtuanud Château d’Anglèsi veinide kohta „50 Best Value French wines” ning kuulus veinikriitik Jancis Robinson on öelnud „One of my favourite producers of Languedoc”.