Chateau Belle Brise, Pomerol AC 75cl

233,80 

Marjasort

,

Riik

Aasta

Tootja

Alkoholisisaldus

Regioon

Tootekood: 640 Kategooria:

Kirjeldus

La Fontaine de Coincy perekond on Prantsusmaa ajaloos olulist rolli mänginud juba 13. sajandist saadik. Henri-Bruno de la Fontaine de Coincy perekonnale on rohkem kui 7 sajandit kuulunud Domaine de Toujoun’i armanjakimaja, kuid kuni 1991. aastani töötas ta siiski panganduses. Samal aastal otsustas ta elus teha kannapöörde ning ostis tillukese 2 hektari suuruse Pomeroli veinivalduse nimega Chateau Belle Brise.

Huvitav on see, et Chateau Belle Brise on saavutanud oma tuntuse ilma igasuguse turunduseta. Paljude arvates on tegemist Bordeaux ühe kuulsaima veiniga ning seda peetakse hästihoitud saladuseks tõeliste veiniarmastajate ja asjatundjate poolt. Henri-Bruno ei esitle oma veini kunagi ajakirjanikele ning müüb kogu oma toodangu otse tipprestoranidele ja väga valitud maaletoojatele. Ta ei osale en primeur kampaaniates ning on üks väheseid Bordeaux veinimaju, kes ei kasuta ka oma veini müügiks negociante.

Veinpuude keskmine vanus on 45 aastat. 80% viinamarjadest on Merlot ning 20% Cabernet Franc. Kogu veinivalmistamise protsess on käsitöö ja algusest peale orgaanilisi põhimõtteid järgiv. Kääritamine toimub ainult naturaalse pärmi abil ning keemiat ega ensüüme ei kasutata. Viinamarjade korjamine toimub ühe päeva jooksul kui marjad on ideaalselt küpsed. Vein laagerdub suurtes Prantsuse tammevaatides ning uut tamme kasutatakse pigem tagasihoidlikult. Vein pudeldatakse ilma selgindamata ja filtreerimata. Aroomis on tunda Pomerolile omast trühvli nooti. Serveerida 17-18 kraadi juures ning vein dekanteerida vähemalt 2 tundi. Vananemispotentisaal 15-20+ aastat.

Chateau Belle Brise toodab maksimaalselt 800 kasti veini aastas ning müüb selle otse parimatele restoranidele Prantsusmaal ja mujal. Mõned näited: Elysée presidendiloss, Prantsusmaa peaministri residents, Monaco vürsti residents ja restoranid nagu: Guy Savoy, Pierre Cagnaire, Joel Robuchon, Lucas Carton, Alain Senderens, George Blanc, Alain Ducasse ja paljud teised Michelin tärni restoranid umbes 20 riigis.