Cepparello, Toscana IGT, Isole e Olena 75cl
112,90 €
–
Marjasort | |
---|---|
Riik | |
Aasta | |
Tootja | |
Alkoholisisaldus | |
Regioon |
Kirjeldus
Cepparello kontseptsioon ja stiil on kujundatud 1970. aastate alguses veinimeister Paolo De Marchi poolt. Ta oli üks esimeste hulgas, kes avastasid, et suure vananemispotentsiaaliga veinide valmistamiseks tuleks kasutada Sangiovese viinamarju. Iga aasta valib ta hoolikalt parimad viinamarjad vanematest Sangiovese viinamarjaaedadest, kus kasvavad viinamarjad, millel on intensiivne värvus ja karakter ning kõrge suhkrusisaldus.
Viinamarjad pressitakse ja fermenteeritakse koos nahkadega umbes 20 päeva ja seejärel vanandatakse veini väikestes tammevaatides. Tammevaadid annavad veinile tanniinsuse ja rikkalikuma puidu maitse. Veini hoitakse tammevaatides kuni 1 aasta, kuna eksperimendid, mida Cepparelloga tehti, näitasid, et optimaalne aeg hästi tasakaalustatud Sangiovese veini tootmiseks on 1 aasta tammevaadis ja 1 aasta pudelis. Cepparello on oma nime saanud väikese oja järgi, mis saab alguse viinamarjaaia kõrgeimast kohast. Sildil on originaalne 19. Sajandi disain, mida kasutas De Marchi perekonna veinimõis, Villa Sperino, Põhja – Piedmontis.
Cepparellot saab kõige täpsemini iseloomustada kui täidlast veini, millel on sügav purpurpunane värvus. Ta on tanniinirikas, olles samas maitselt pehme ja ümar ning nooruslikult puuviljaline. Cepparello on vein, mis on loodud vananemiseks, kuid teda võib juua väga hästi ka noorelt. Ta on suurepärane kaaslane vürtsikale röstitud lihale, punasele lihale ja ulukilihale.
James Suckling 95 p
Antonio Galloni 94+ p
“The aromas of dark fruit and hazelnuts are so enticing, with undertones of licorice and slate. Medium to full body with round tannins and a savory finish. It’s so pretty to taste now. Just a hint of allspice at the end. Drinkable now, but better in 2023.” James Suckling 95 points
“The 2018 Cepparello is a brilliant, tightly wound wine that is going to need a number of years to unwind. Today I very much like its energy and vibrancy. Readers will find a Cepparello that is more about persistence than volume. Dark red/purplish berry fruit, spice, lavender and menthol are laced into the silky finish. 2026-2048.” Antonio Galloni Vinous 94+ points