Barolo DOCG, Marziano Abbona 75cl

57,10 

Marjasort

Riik

Aasta

Tootja

Alkoholisisaldus

Regioon

SKU: 1340 Category:

Description

Abbona ajalugu ulatub tagasi 3 põlvkonda. Celso Abbona, kelle järgi on nimetatud mõisa kuulsaim vein Papà Celso, oli üks esimesi, kes peaaegu 100 aastat tagasi nägi Dogliani piirkonna ja Dolcetto marjasordi potentsiaali. Kui 1980ndatel oli Barolo veel suuresti avastamata, siis nägi Celso poeg Marziano selles võimalust. Tasapisi ostis ta parimaid veiniaedu – Bricco Barone, Pressanda ja Rinaldi Monteforte d’Alba’s ning Ravera ja Cerviano Novello’s. Hetkel kuulub Abbonale 52 hektarit veiniaedu ning kokku valmistatakse 250,000 pudelit aastas.

Abbona Barolo on valmistatud 100% Nebbiolo viinamarjadest, mis pärinevad Perno küla aedadest (Monforte ja Serralunga d’Alba vahel). Veinipuude keskmine vanus on 35 aastat ning esimene aastakäik oli 2010. Viinamarjad koristatakse käsitsi. Kääritamine toimub terasmahutites 30 kraadi juures ainult naturaalse pärmi abil 30 päeva. Malolaktiline kääritamine toimub tammes. Vein laagerdub 2500 liitri suurustes vaatides 34 kuud. 2019. aastakäiku toodeti kokku 38,774 pudelit.

Aroomis on tunda roose, metsaalust, tumedaid marju, nelki ja vaarikaid. Maitse on tugeva struktuuriga, kus eristuvad rikkalik tume kirss, šokolaad, aniis, tubakas ning magusad vürtsid. Haarav happesus ja püsivad kuid lihvitud tanniinid. Toitudest sobib hautistega, metslooma lihaga ja küpsete juustudega. Serveerida 18 kraadi juures Riedeli Pinot Noir / Nebbiolo klaasist. Vananemispotentsiaali 15+ aastat.