Amarone della Valpolicella DOCG, CorteGiara by Allegrini 75cl

53,10 

Marjasort

, ,

Riik

Aasta

Tootja

Alkoholisisaldus

Regioon

Tootekood: 1781 Kategooria:

Kirjeldus

Corte Giara Amarone della Valpolicella valmistamiseks kasutatakse viinamarju, mis on kasvanud Valpolicella tsooni mägedes, Colline di Grezzana, Montorio ja Marcellise külade ümbruses. Veiniaiad asuvad 180 – 250 meetri kõrgusel merepinnast, edelapoolsetel nõlvakutel, kus on kuiv ja kriidine pinnas, rohkelt leida merelisi settelisi kivistisi. Viinamarjad kasvavad Pergola-süsteemis, 3000 puud hektaril, saagikus on umbes 40 hektoliitri hektarilt. Veinipuude keskmine vanus on 30 aastat.

Amarone della Valpolicella valmistatakse 70% Corvina Veronese, 25% Rondinella ja 5% Molinara viinamarjadest. Viinamarjad korjatakse käsitsi septembri teises pooles ja pärast korjamist kuivatatakse neid spetsiaalsetes hästi ventileeritud ruumides vähemalt 100 päeva, selle aja jooksul kaotavad marjakobarad 45% oma kaalust. Pärast kuivatamist marjakobarad pressitakse ning veini valmistamine algab jaanuari teises pooles, fermentatsioon toimub roostevaba terasest mahutites 20 – 25 kraadi juures, marjakestde ja marjamahla kontakt kestab 21 päeva, seejärel pannakse vein laagerduma erineva suurusega tammevaatidesse. Tammevaadi laagerdus kestab 24 kuud. Vein villitakse pudelisse ilma filtreerimiseta.

Veini on äärmiselt tume ja sügav rubiinpunane värvus, aroomis eristuvad küpsed ploomid, kuivatatud kirss, šokolaad, kakao, tammevanilje. Maitse on intensiivne ja jõuline, tunda küpset musta kirssi ja metsamarju, suurepärase elegantse struktuuriga ja erakordse balansiga, küpsed ümarad tanniinid toetavad rikkalikku puuviljasust. Väga püsiv ja kauakestev lõppmaitse. Klassikaline kaaslane kuivatatud lihaga, samuti mitmesuguste metslooma lihast valmistatud roogadega, nii hautistena kui küpsetatult, küpsetatud jäneselihaga, pardilihaga apelsinikastmes, intensiivsete ja vanade juustudega nagu Parmiggiano-Reggiano, väga põnev kombinatsioon homaariga tomatikastmes. Ideaalne nautimiseks ilma toiduta. Soovitav serveeerimistemperatuur on 16 – 18 kraadi.