Amarone della Valpolicella Classico DOCG, Allegrini 75cl

118,80 

Marjasort

, , ,

Riik

Aasta

Tootja

Alkoholisisaldus

Regioon

SKU: 1311 Category:

Description

Amarone on võimas ja elegantne punavein, mida valmistatakse ligi tuhande-aasta vanuse veinivalmistamismeetodi APPASSIMENTO järgi: pärast marjade korjamist jäetakse need looduslikult 3 – 4 kuuks kuivama. Veinil on äärmiselt oluline roll kogu Itaalia veinitööstuses, olles kogu Valpolicella veiniregiooni kõrgelt hinnatud ja unikaalne sümbol. Aastate jooksul on Allegrini selle ikoonveini tootmist tunduvalt edasi arendanud ja parandanud. Eesmärgiks on säilitada kohalike marjasortide karakteristikat ja näidata võimalikult hästi selle unikaalse veini olemust. Allegrini on tõestanud ennast kui piirkonna üks paremaid selle stiili esindajaid.

Allegrini Amarone Classico on valmistatud 45% Corvina Veronese, 45% Corvinone, 5% Rondinella ja 5% Oseleta viinamarjadest, mis on 120 päeva looduslikult õhu käes kuivatatud. Selle aja jooksul kaotavad viinamarjad 40-45% oma algsest kaalust. Viinamarjaaiad paiknevad Valpolicella Classico regiooni mäenõlvadel, kasvupinnas on väga mitmekesine, kuid peamiselt kriidine, lubjane ja kivine, aedade keskmine vanus on 29 aastat. Viinamarjad korjatakse käsitsi septembri 2. nädalal ning seejärel jäetakse need kuivama. Veinivalmistamine algab järgmise aasta jaanuari alguses, kõigepealt eemaldatakse kobaratelt varred ja marjad purustatakse.  Veinivirde kääritamine toimub 21 kraadi juures 20 päeva. Märtsis suunatakse vein eri suurusega Prantsuse Vosges ja Cher tammevaatidesse, kus vein laagerdub 18 kuud, seejärel segatakse erinevad vaadid ja lastakse lõplikul segul veel 7 kuud seista, et erinevad veinid saaksid omavahel seguneda. Pärast pudelisse villimist vananeb vein veel 14 kuud veinimaja veinikeldrites.

Amarone Classico on jõulise struktuuriga, kompleksne, elegantse ja siidise tekstuuriga, intensiivse rubiinpunase värvusega. Aroom on soe ja vürtsikas, tunda magusaid puuviljuvilju ja rosinaid. Maitse on täidlane, jõuline, lihav ja tihe, väga elegantne ja kontsentreeritud, pehme tekstuuriga, küllaltki kõrge alkoholisisaldusega. Traditsiooniliselt juuakse veini ulukilihast roogade juurde, grillitud või küpsetatud punase lihaga, tugevate hautistega ja küpsete juustudega.  Amarone isikupärane stiil sobib suurepäraselt eksootiliste magus hapude roogadega nagu näiteks Aasia ja Kesk-Ida rahvusliku köögiga. Serveerida 16 kraadi juures ja pudel avada 1 tund enne serveerimist. Väga hea küpsemispotentsiaaliga, võib hoida 20 või enam aastat.

Gambero Rosso 3 Bicchieri
James Suckling 94 p
Wine Enthusiast 93 p
Wine Advocate 93 p

“A modern interpretation of Amarone on one hand, yet dense, fresh and altitudinal of feel, brimming with the marrow of alpine herb and spruce sap, on the other. Bitter cocoa, espresso grind and the usual swathe of pithy, dried grape skin tannins, menthol and black licorice strap. Immense, powerful and fresh. I suppose that one can ask just how much of this can be drunk. On the other hand, a glass is impressive in the right moment. Drink or hold.” James Suckling 94 points

“Aromas of plum and black cherry that give way to notes of black tea, violet and savory spices. The palate is well-balanced, highlighting both the fruit and non-fruit flavors equally. Black and red berries share the stage with notes of espresso, anise, dried leaf and limestone. Fine tannins and meaningful acidity make this wine a standout.” Wine Enthusiast 93 points

“The Allegrini 2019 Amarone della Valpolicella Classico reverts to a classic profile for air-dried fruit made with appassimento. There are distant whiffs of candied cherry that give more lift and intensity to the bouquet that is otherwise characterized by heavier tones of black fruit, candied cherry, red licorice and sweet earth or potting soil. It finishes with a well-balanced full-bodied style (and a noticeable 16% alcohol content). The traditional blend is 45% Corvina Veronese, 45% Corvinone, 5% Rondinella and 5% Oseleta.” Robert Parker’s Wine Advocate 93 points