Amancio, Rioja DOC 75cl
121,10 €
–
Marjasort | |
---|---|
Riik | |
Aasta | |
Tootja | |
Alkoholisisaldus | |
Regioon |
Kirjeldus
Amancio on valmistatud 100% Tempranillo viinamarjadest, mis kasvavad “La Veguilla” nimelises aias. Veiniaia suurus on 15 hektarit ning kõrgus merepinnast on 575 meetrit. Aedade vanus on 20-35 aastat. Pinnas on savine ja leidub ohtralt väikeseid kive.
Viinamarjad koristatakse käsitsi väikestesse kastidesse oktoobri kolmandal nädalal. Sorteerimine on väga põhjalik ning saagikus on 29 hl/ha kohta. Korjatakse ainult terved ja küpsed kobarad, mis sel aastal oli ainult 8-10% kogu saagist. Enne käärimist on viinamarjamahl kestadega kontaktis 6 päeva madalal temperatuuril (“cold pre-fermentative maceration”).Käärimine toimub 5 hl ja kahes 10 hl suuruses Prantsuse tammevaatides. Viinamarjad pressitakse jalgadega kaks korda päevas 8 käärimise päeva jooksul. Veinivirre on kestadega kontaktis 16 päeva. Malolaktiline käärimine toimub 100% uutes Prantsuse tammevaatides. Veini laagerdatakse 24 kuud 100% uutes Prantsuse tammevaatides. Serveerimistemperatuur võiks olla 18 kraadi ning soovitatav on vein dekanteerida. Vananemispotensiaal on 20 aastat.
Guia Proensa de Los Mejores Vinos de Espana – 100 p (max.)